InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Bare Bones & Digital Extracts
Bare Bones & Digital Extracts
Beschrijving

Het Documentaire Paviljoen en We Are Public presenteren een avond waain verschillende disciplines en thema’s in elkaar overvloeien. Film, performance, muziek en digitale kunst schudden elkaar dwars door de tijd en over culturele grenzen de hand. Lichaam verstrengelt zich met code. De mens botst met de natuur, maar wordt ook door haar betoverd.

De korte films Our Ark (Deniz Tortum, Kathryn Hamilton) en Forest On Location (Persijn Broersen, Margit Lukács) verkennen virtuele replica’s en back–ups van onze natuurlijke werelden: een ark vol met dieren, een bos vol met bomen — volledig computer-gegenereerd.

In de live performance Bones zoekt Goda Žukauskaitė naar het collectieve geheugen van onze voorouders. Ze danst dwars door eeuwen en culturen heen, waarbij de symbolische significantie van botten centraal staat. Geïnspireerd door het archetype La Loba — de ontembare vrouw — laat Žukauskaitė zien dat botten niet alleen geassocieerd hoeven te worden met de dood, maar ook een teken kunnen zijn van leven en geboorte. Met muziek van multi-instrumentalist Dizzi Geetha.

Bones is (mede) mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Tickets & Tijden
17 mei
20.30–22.00
Het Documentaire Paviljoen: De Spiegel
Samenstelling
Our Ark

Our Ark

Nu het technologisch kán, proberen we onze hele wereld virtueel vast te leggen. Video-essay waarin makers Deniz Tortum en Kathryn Hamilton precies die complexe, filosofische vragen stellen die tijdens voortrazende ontwikkelingen snel verloren gaan.

Forest on Location

Forest on Location

In een replica van het laatste stukje van Europa’s laatste oerbos Bialowieza zingt de avatar van operazanger Shahram Yazdani zijn Iraanse versie van de hit ‘Nature Boy’. De natuur als virtueel construct, ergens tussen mythe en werkelijkheid.

Tickets & Tijden
17 mei
20.30–22.00
Het Documentaire Paviljoen: De Spiegel
IDFA Institute

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM