InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Pavilion Shorts: July
Pavilion Shorts: July
Beschrijving
Pavilion Shorts brengt spraakmakende, inspirerende en ontroerende internationale korte documentaires naar het grote doek. Oude en nieuwe films verkennen onbekende werelden of bieden verdieping bij actuele gebeurtenissen. De selectie verkent de verschillende manieren waarop de wereld om ons heen vastgelegd kan worden aan de hand van mooie, grappige of verrassende films.
Tickets & Tijden
10 juli
19.30–21.00
Het Documentaire Paviljoen: De Spiegel
Subtitled in English
Samenstelling
To Calm the Pig Inside

To Calm the Pig Inside

De Filipijnse filmmaker Joanna Vasquez Arong haalt herinneringen op aan de ravage die tyfoon Haiyan in haar land aanrichtte. Ze heeft slechts negentien minuten nodig om een opvallend gevoelig, persoonlijk en rijk verhaal te vertellen.
Budapest Silo

Budapest Silo

Sterk visuele film met verbluffend camerawerk over een arbeider in een oude graansilo van Boedapest. Zijn werk lijkt op dat van een duiker: hij laat zich elke dag zakken in 25 meter diepe silocontainers, waar hij een duizelingwekkende dans uitvoert.
Ndagukunda déjà

Ndagukunda déjà

Sébastien Desrosiers weet vrijwel niets over Rwanda, het geboorteland van zijn vader. Met deze intieme en persoonlijke film stort hij zich, precies 25 jaar na de genocide op de Tutsi’s, op zijn onontdekte wortels.
Beep

Beep

Een collage van anticommunistische propagandabeelden uit Zuid-Korea illustreert de collectieve angst van het land voor de noorderburen. In surrealistisch ogende beelden ontstaat een fascinerend overzicht van de rol van media in politieke beeldvorming.

Tickets & Tijden
10 juli
19.30–21.00
Het Documentaire Paviljoen: De Spiegel
Subtitled in English
IDFA Institute

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM