InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Het landschap dat in ons huist
Het landschap dat in ons huist
Beschrijving

Je kunt door je lichaam heen wandelen. De herinneringen die worden opgeslagen in je lijf kunnen worden verbeeld. Net als de wonden die eeuwen aan uitbuiting en geweld hebben toegebracht aan Moeder Aarde. In een zinderende, multizintuigelijke avond laten kunstenaars Eva Spierenburg, Ana Bravo Pérez en Richtje Reinsma ons de verwevenheid van lichaam en landschap ervaren. Aan de hand van performance, geluid, film, geur, verhaal en de zachte beweging van potlood op papier wordt de bezoeker in vervoering gebracht.

Dit is een tweetalige avond, waarbij sommige werken alleen in het Nederlands gepresenteerd worden.

Over de kunstenaars
Ana Bravo Pérezhoudt zich in haar werk bezig met migratie, geheugen en geweld, waarbij ze haar eigen diaspora-ervaringen als uitgangspunt neemt voor het onderzoeken van onderdrukte verhalen en collectieve geschiedenissen. Tijdens Het landschap dat in ons huist wordt Bravo Pérez’ film Mother Earth’s Inner Organs vertoond.

Eva Spierenburg geeft vorm aan menselijke ervaringen die taal en begrip te boven gaan. Door uitdrukking te geven aan deze persoonlijke zaken en herinneringen gaat ze op zoek naar de menselijkheid die we delen. Deze avond toont Spierenburg onder meer Tracing the Body en Documenting the Body: ruimtelijk werk met een auditief component.

Richtje Reinsma schrijft, tekent en maakt installaties en performances. Taal vormt daarin een belangrijk ingrediënt. Kwetsbare en intieme ervaringen die ze ontleent aan haar eigen bestaan en dat van anderen, vormen dikwijls het uitgangspunt voor het werk. Bezoekers van Het landschap dat in ons huist krijgen de kans een speciale uitvoering van Reinsma’s Huidwandeling te ervaren.

Dit programma wordt gepresenteerd door IDFA en Mister Motley.

Tickets & Tijden
26 april
19.30–20.57
Het Documentaire Paviljoen: Het Podium
Tickets & Tijden
26 april
19.30–20.57
Het Documentaire Paviljoen: Het Podium
IDFA Institute

Follow IDFA

VPRO
Fonds21
de Volkskrant
WePresent
Ammodo
npo
IDFA vrienden
OXFAM