InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
A Provincial Hospital
Over IDFA
Archief
A Provincial Hospital
IDFA 2022

A Provincial Hospital

Ilian Metev, Ivan Chertov, Zlatina Teneva
Bulgarije, Duitsland
2022
110 min
Ned. Première
Festival history

Dr. Popov en zijn team lopen zich het vuur uit de sloffen tijdens de coronacrisis. Want ook hun slaperige Bulgaarse provinciestad Kjoestendil is getroffen door de pandemie. Een oneindige stroom familieleden, buren en schoolgenoten belandt naast elkaar in de ziekenhuisbedden op de longafdeling, of staat áán die bedden. Iedere ontslagen, gestorven of naar de intensive care overgebrachte patiënt wordt direct door een nieuwe zieke vervangen.

Met de nodige galgenhumor weten de humane en kordate verpleegkundigen en artsen de moed erin te houden, want de dood is in deze medische microkosmos alomtegenwoordig en de overuren zijn niet meer te tellen. In cinéma vérité-stijl volgen de filmmakers de zorgmedewerkers door de gangen, waar zowel gekreun als gelach klinkt.

Ilian Metev, die met Sofia’s Last Ambulance (2012) al eerder in het Bulgaarse zorgsysteem dook, blijft met zijn coregisseurs Ivan Chertov en Zlatina Teneva steevast weg van sensatie. De focus van А Provincial Hospital, bekroond op het filmfestival van Karlovy Vary, ligt op de behandelaars en hoe zij deze crisis beleven.

Credits
Regisseur
Productie
Cinematografie
  Ivan Chertov
  Ivan Chertov
Montage
  Ilian Metev
  Ilian Metev
Sound Design
  Adrian Lo, K13 Studio
  Adrian Lo, K13 Studio
Scenario
Screening copy
  Agitprop
  Agitprop
World Sales
  Split Screen
  Split Screen

Video's

Images

0
1
2
3