InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Nieuwe Media

Nieuwe Media

IDFA DocLab biedt elk jaar tijdens het festival een podium voor nieuwe media: een tentoonstelling met interactive projecten en verschillende live events.

Tentoonstelling

DocLab is al sinds 2007 IDFA’s programma voor nieuwe media. Tijdens het festival kun je de nieuwste innovatieve en interactieve documentaires ervaren in een grote tentoonstelling. Hier ga je op in VR, speel je games en ontdek je AR apps gemaakt door creatieve storytellers van over de hele wereld. Deze interactieve documentaires gebruiken technologie om verhalen rond urgente sociale en politieke kwesties te vertellen op manieren die in het verleden niet mogelijk waren.

Live events

Met een serie live events onderzoekt DocLab de impact van digitale technologieën op de samenleving en de manier waarop het internet ons leven vormgeeft. Elk event biedt een platform voor kunstenaars om hun visie op storytelling, documentaire en andere vormen van creativiteit te laten zien. Het publiek wordt van kijker deelnemer om spelenderwijs na te denken over hoe technologie onze menselijke relaties, ons werk en ons mentale en fysieke welzijn beïnvloedt. Serieuze kwesties als privacy, surveillance, big data en toegankelijkheid staan tijdens deze events vaak centraal.

R&D Programma

IDFA DocLab initieert en ondersteunt elk jaar de ontwikkeling van nieuwe projecten, faciliteert onderzoek en verkent verschillende manieren om interactieve documentaireprojecten te presenteren aan een breed publiek. Gedurende het gehele jaar, dragen alle projecten en deelnemers bij aan ons groeiende ecosysteem van onderzoek en ontwikkeling. Lees hier meer.