Festival 2016

Van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten.

Het volledige programma 2016 verschijnt donderdag 3 november online, als bijlage bij de Volkskrant én in de app: IDFA 2016. De kaartverkoop start maandag 7 november om 19.00 uur.

Festivalinformatie

Blik terug

IDFA zoekt vrijwilligers!

Tijdens het festival werken we samen met ruim 550 vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor IDFA. Zij zijn ons visitekaartje richting gasten en bezoekers, zijn de oren en ogen van het festival en fungeren vanwege hun enthousiasme bovendien als ambassadeurs van IDFA.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier wat voor een functies we hebben en meld je aan!

VSB Dioraphte Lees de Volkskrant bankgiro Fonds 21 vpro
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Docenten aanmelden
Nieuw programma: Shifting Perspectives IDFA presenteert serie over O.J. Simpson binnen het themaprogramma Shifting Perspectives
Nieuw programma op IDFA: The Quiet Eye Tijdens het aankomende IDFA wordt binnen het themaprogramma The Quiet Eye de slow documentary onderzocht, waarin de beleving van tijd zoals deze in de werkelijkheid wordt ervaren het uitgangspunt vormt.
Gezocht: jongeren met een fascinatie voor de wereld Wil jij, gewapend met een scherpe blik en een IDFA All Access pas, tien dagen lang films, industry events en borrels te bezoeken? Meld je aan voor 7 oktober!
The Best of IDFA in het DeLaMar Theater In het laatste weekend van het festival kan je genieten van vijf grote prijswinnaars van het festival. De kaartverkoop start 30 september.
15-09-16 | IDFA Special: Lo and Behold, Reveries of the Connected World Kaartverkoop gestart voor de IDFA Special: Lo and behold, Reveries of the Connected World van Werner Herzog.
Sergei Loznitsa presenteert Top 10 tijdens IDFA Naast zijn Top 10 en een retrospectief van zijn eigen werk, presenteert Loznitsa tijdens IDFA ook een masterclass.
IDFA zoekt vrijwilligers! IDFA zoekt jaarlijks vanaf augustus heel veel leuke vrijwilligers om ons in november te helpen met het festival.
25-07-16 | De Vice documentairepitch op IDFA VICE keert dit jaar terug naar IDFA, onder andere voor de eerste VICE Documentaire Pitch, waarmee filmmakers een commissie van het VICE documentaireteam kunnen winnen.

Twitter

idfa @idfa 7 uur geleden
RT @vprocinema: Vanaf morgen in de bioscoop: de fantastische documentaire #Weiner (★★★★) https://t.co/R0OsmbeFCs https://t.co/MblN0LcwCN
Openen
idfa @idfa 7 uur geleden
Terechte sterrenregen! Een echte must see! https://t.co/UUj5i2ZvEx
Openen
VPROOxfam Novibde VolkskrantBankGiro LoterijFonds 21VSBfondsBeijing Documentary Development Association