Festival 2016

Van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten.

Speciale Selecties van IDFA

De online voorverkoop voor de Selecties van IDFA start op vrijdag 21 oktober. De Selecties van IDFA zijn samengesteld door IDFA of de partnerorganisaties van het festival zoals bijvoorbeeld de Publieksfavorieten en Volkskrant IDFA dag. 

Voor Vrienden start de online voorverkoop van de Selecties van IDFA op donderdag 20 oktober.

Programma en kaartverkoop

Het volledige programma verschijnt donderdag 3 november online, als bijlage bij de Volkskrant én in de app: IDFA 2016. De kaartverkoop voor Vrienden van IDFA start op donderdag 3 november om 12.00 uur en voor iedereen op maandag 7 november om 19.00 uur.

Programma

Festivalinformatie

IDFA zoekt vrijwilligers!

Tijdens het festival werken we samen met ruim 550 vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor IDFA. Zij zijn ons visitekaartje richting gasten en bezoekers, zijn de oren en ogen van het festival en fungeren vanwege hun enthousiasme bovendien als ambassadeurs van IDFA.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier wat voor een functies we hebben en meld je aan!

Ammoda VSB Fonds 21 bankgiro de Nieuwe Liefde Lees de Volkskrant Dioraphte TV5MONDE VPRO
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Docenten aanmelden
Stranger in Paradise opent de 29e IDFA 18-10-16 | De prikkelende documentaire Stranger in Paradise van Guido Hendrikx opent op 16 november de 29ste editie van IDFA.
Filmlijst 2016 staat nu online De filmlijst met titels staat online. Let op: zonder filmbeschrijvingen en foto. Op 3 november verschijnt het volledige programma op de website, in de app en als bijlage bij de Volkskrant.
Gezocht: jongeren met een fascinatie voor de wereld Wil jij, gewapend met een scherpe blik en een IDFA All Access pas, tien dagen lang films, industry events en borrels te bezoeken? Meld je aan voor 7 oktober!
The Best of IDFA In het laatste weekend van het festival kan je genieten van vijf grote prijswinnaars van het festival.
Montage centraal thema tijdens IDFA 04-10-16 | Tijdens het festival zijn verschillende internationale, toonaangevende editors aanwezig om te praten over de rol van editors bij het construeren van het documentaire verhaal.
Nieuw programma: Shifting Perspectives 27-09-16 | IDFA presenteert serie over O.J. Simpson binnen het themaprogramma Shifting Perspectives
IDFA zoekt vrijwilligers! IDFA zoekt jaarlijks vanaf augustus heel veel leuke vrijwilligers om ons in november te helpen met het festival.
Nieuw programma op IDFA: The Quiet Eye 20-09-16 | Tijdens het aankomende IDFA wordt binnen het themaprogramma The Quiet Eye de slow documentary onderzocht, waarin de beleving van tijd zoals deze in de werkelijkheid wordt ervaren het uitgangspunt vormt.

Twitter

idfa @idfa 2 uur geleden
In Living with Giants ondervindt de 17-jarige Inuit Paulusie problemen op weg naar de vrijheid. Kijk de trailer.… https://t.co/l98nh82UO9
Openen
idfa @idfa 4 uur geleden
Letters from Baghdad, over de invloed van archeologe Gertrude Bell op de grenzen in het Midden-Oosten. Trailer:… https://t.co/4PUsjCfIGi
Openen
BankGiro LoterijVPROOxfam Novibde VolkskrantFonds 21VSBfonds