Festival 2015

Het IDFA programma 2015 verschijnt donderdag 5 november op deze site en als bijlage bij de Volkskrant.   De kaartverkoop voor IDFA Vrienden start vrijdag 6 november en voor het gehele publiek op maandag 9 november.  

De kaartverkoop voor The Best of IDFA en IDFA’s Audience Favorites in het DeLaMar Theater is nu al gestart. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via het DeLaMar Theater. De kaartverkoop voor IDFA’s Audience Favorites in Tuschinski en diverse andere speciale programma’s start op donderdag 22 oktober via onze website.

Sounds Real
Een speciaal programma gericht zich op de rol van geluid in de documentaire. IDFA nodigde vijf internationale geluidsontwerpers uit om elk twee documentaires te kiezen met een bijzonder geluidsontwerp: een van henzelf en een van een collega.

Errol Morris: Top 10 en Retrospectief
Dit jaar selecteert de gerenommeerde Amerikaanse regisseur Errol Morris voor IDFA zijn tien beste documentaires aller tijden. Naast de Top 10 wordt ook een selectie van Morris' eigen documentaires vertoond en zal Morris zijn keuzes en werkwijze toelichten in een masterclass.
Oxfam Novib Selection VSB MtM masteroffilm Volkskrant Fonds 21 bankgiro vpro
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Educatie aanmelden
Jongerenjury gezocht voor IDFA Ben je tussen de 15 en 18 jaar en wil je deel uitmaken van de jongerenjury op het grootste documentairefilmfestival ter wereld? Reageer dan snel!
Crowdfund Laila at the Bridge Steun de makers van Laila at the Bridge, een nieuwe docu over een Aghaanse vrouw die het drugsprobleem in haar land aanpakt.
IDFA's Audience Favorites Online kaartverkoop is gestart. Op 27 november zie je drie films die hoog zijn geëindigd in de publieksenquête, in één doorlopend programma.

Twitter

idfa @idfa 7 uur geleden
Gulistan en Elissa filmden 3 jaar voor #LailaAtTheBridge en zijn er bijna! Help dit belangrijke verhaal vertellen: http://t.co/okuI1T2FKQ
Openen
idfa @idfa 1 dag geleden
RT @EYE_film: Dit weekend opnieuw te bewonderen in EYE: de gouden kalf winnaars #Gluckauf en #ThoseWhoFeelTheFireBurning. Komen! http://t.c…
Openen
VPROOxfam Novibde VolkskrantBankGiro LoterijFonds 21VSBfondsBeijing Documentary Development Association