Black Achievement Month x IDFA

  Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en het NiNsee hebben in het kader van Black Achievement Month de handen ineen geslagen om een duurzame samenwerking op het gebied van filmprogrammering aan te gaan. Gezamenlijk presenteren IDFA en NiNsee vier documentaires binnen de thematiek van Black Achievement Month in oktober 2018.

  Maya Angelou: And Still I Rise (2016)
  Dichter, schrijver en burgerrechtenactivist Maya Angelou (1928-2014), voorvechter voor de gelijke rechten voor Afro-Amerikanen, blikt terug op haar roerige leven.

  The Gospel According to André (2017)
  Niemand in de wereld van haute couture kan om André Leon Talley heen. Fascinerend tijdsdocument en intiem portret van een gedreven modegrootheid.

  Winnie (2017)
  De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden.

  The Rape of Recy Taylor (2017)
  Deze film onthult een erfenis van fysiek misbruik van zwarte vrouwen en onthult de innige rol van Rosa Parks in het verhaal van Recy Taylor. Een poging tot verkrachting tegen Parks was inspiratie voor haar voortdurende inspanningen om gerechtigheid te vinden voor talloze vrouwen zoals Taylor.

  Kaartverkoop

  Deze door IDFA geselecteerde documentaires worden vertoond in verschillende theaters in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag tijdens Black Achievement Month in oktober 2018. Informatie over de programmering van Black Achievement Month is te vinden op de festivalwebsite www.blackachievementmonth.nl en de Black Achievement Month Facebookpagina. Bekijk ook IDFA's Facebook Events.