Dit was IDFA 2018!

  Bijna 300 films, meer dan 3000 gasten en duizenden bezoekers waren van 14 t/m 25 november in Amsterdam tijdens IDFA. Kijk mee terug op een geslaagde 31ste editie via Doc Talks-registraties, VPRO-programma's en online documentaires.

  ​Terugkijktip 1: Doc Talks met regisseurs en hoofdpersonages

  Maar liefst 45 Doc Talks met regisseurs, personages en producenten werden er tijdens IDFA 2018 georganiseerd. Elf daarvan kun je online terugkijken, in hun geheel of in 5 minuten. Ook zijn er verschillende Filmmaker Talks opgenomen, bijvoorbeeld die van regisseur Amos Gitai (Letter to a Friend in Gaza). Meer volgt in de komende weken.

  Blijf op de hoogte via Facebook en Twitter!

  Bekijk de Doc Talk & Filmmaker Talks

  Terugkijktip 2: VPRO Inside IDFA, interviews met regisseurs

  Interviewers van VPRO's Inside IDFA kijken een documentaire en gaan vervolgens om de tafel zitten met de maker. Zo sprak Simone van Saarloos met regisseur Menna Laura Meijer over ‘Now something is slowly changing’, ging Ryanne van Dorst in gesprek met filmmaker Tomer Heymann over Jonathan Agassi Saved My Life en praatte Tom Waes met Alex Honnold over Free Solo, waarin hij de hoofdpersoon is.

  Bekijk de afleveringen van de VPRO

  Terugkijktip 3: 2Doc IDFA Primeurs online bekijken

  Vijf films beleefden na hun première op IDFA vorige week hun televisiepremière op NPO 2. Deze 2Doc IDFA Primeurs kun je nu online zien bij NPO:

  Terugluistertip: IDFA podcasts

  Wil je meer weten over je favoriete film of regisseur? In de podcastafleveringen kun je Doc Talks terugluisteren die we opnamen tijdens het festival, waaronder die met regisseur Steve James van de serie America to me. Ook luisterden we mee tijdens Industry Talks, die je meenemen achter de schermen van de documentaire-industrie.

  Luister naar IDFA's podcast

  IDFA 2018 Aftermovie: sta jij erop?

  Meer weten?

  Hier ontdek je welke awards er zijn uitgedeeld & lees je de juryrapporten, de 'dagkrant' IDFA Journal en alles over het Industry-programma van IDFA 2018. Bekijk ook een selectie van artikelen, nieuws-items en radioprogramma's over de 31ste editie van het festival. Ga naar Terugblik IDFA 2018.