Vrouwendag: 6x werk van jonge vrouwelijke makers

  Om Internationale Vrouwendag te vieren, kozen we 6 producties van jonge vrouwelijke makers voor je uit om te bekijken in IDFA's online collectie.

  Deze vrouwelijke talenten zijn allemaal opkomende filmmakers of nieuwe mediamakers met een speciaal plekje in ons hart. Teodora Ana Mihai, de filmmaker achter Waiting for August, was een van IDFA's juryleden in 2015 en nam deel aan de IDFAcademy Summer School. Asli Özarslan’s film Dil Leyla is de tweede productie van deze regisseur die werd geselecteerd voor de IDFA Competition for Student Documentary. Theresa Traore Dahlberg's Ouaga Girls ging in Nederland in première als onderdeel van ons programma Best of Fests en daarna werd haar laatste film geselecteerd voor de IDFA Competition for Short Documentary. In de selectie voor Internationale Vrouwendag vind je ook interactieve projecten: Rahima Gambo's multimediawerk Tatsuniya en Karina Popp's stop-motiongame 10 Mississippi werden allebei geselecteerd voor de IDFA DocLab Competition for Digital Storytelling 2018.

  IDFA presenteert je hierbij 6 veelbelovende vrouwelijke makers om in de gaten te houden. En speciaal voor vandaag, 6 werken om via onze website te bekijken.

  Bekijk de documentaires

  6 documentaires van jonge vrouwelijke makers op Internationale Vrouwendag

  • 6 maart 2019