Films en projecten inzenden voor IDFA 2019

  Vanaf nu kun je je documentaire of interactieve/immersieve project inzenden voor de 32ste editie van IDFA. Deze vindt plaats van 20 november t/m 1 december 2019.

  Deadlines voor inzending

  De twee deadlines zijn:

  • 1 mei 2019 – voor alle films en projecten die tussen 1 augustus 2018 en 30 april 2019 zijn voltooid
  • 1 augustus 2019 – voor alle films en projecten voltooid na 30 april 2019.

  We raden je aan je werk in te dienen zodra het is voltooid.

  Lees het reglement aandachtig door voordat je je documentaire of project indient. Heb je vragen over het inzenden van je werk? Bekijk dan de FAQ’s: IDFA inzending of de FAQ’s: DocLab inzending, of neem contact met ons op. De online inschrijfformulieren zijn beschikbaar via MyIDFA in de sectie 'Mijn inzendingen'. Alle informatie en formulieren zijn in het Engels beschikbaar.

  Nieuw dit jaar in IDFA’s programmaonderdelen

  In onze programmaonderdelen Frontlight, Luminous, Best of Fests, Masters en Paradocs accepteren we dit jaar films van alle lengtes, inclusief korte films. De IDFA Competition for Short Documentary staat alleen nog open voor wereldpremières en internationale en Europese premières. Na de succesvolle start van IDFA on Stage in 2018, is dit programmaonderdeel nu officieel open voor inzendingen en is het als zodanig opgenomen in ons inschrijfformulier. De structuur van de IDFA Awards wordt in 2019 ontwikkeld. Binnenkort brengen we je hiervan op de hoogte.

  Nieuw in het inzendproces

  Om het indienen van films en projecten makkelijker te maken, zijn er nu aparte inschrijfformulieren voor IDFA en IDFA DocLab. Ook zijn er aparte FAQ-pagina's voor het indienen van films en het indienen van interactieve/immersieve projecten.

  Toegankelijkheid

  Omdat we ons inzetten voor een inclusieve festivalervaring, werken we dit jaar aan een zo toegankelijk mogelijke programmering. Als je film wordt geselecteerd, vragen we je waar mogelijk meer toegankelijke filmformaten aan te bieden; we nemen contact met je op om te vragen of er een versie beschikbaar is met volledige Engelse ondertiteling, Closed Captions en/of Descriptive Sound. Voor meer informatie, bekijk onze toegankelijkheidspagina.

  Closed Captioned (CC): Tekst op het scherm om aanvullende informatie of uitleg te geven.

  Descriptive Sound (DS): Via een koptelefoon beschikbare audiobeschrijvijng voor blinden en slechtzienden.

  Naar de inzendpagina