IDFA by Night: topdocumentaires in de openlucht 2-12 juli

  Negen speciaal door IDFA geselecteerde films kijk je deze zomer in onze buitenbioscoop op het plein voor Pakhuis de Zwijger. Steeds met een interessant voorprogramma. Toegang is gratis!

  Bekijk het volledige programma van films en voorprogamma's hieronder. Kom je langs? Leuk! Vergeet niet eerst je plek te reserveren op de site van Pakhuis de Zwijger. Alle films beginnen om 22.00 uur.

  Donderdag 11 juli 22.00 uur: Hamada

  Een humoristisch, bitterzoet portret van drie twintigers in een van de rest van de wereld afgesneden vluchtelingenkamp in de Sahara. Sinds Marokko in 1975 de Westelijke Sahara annexeerde en de Sahrawi uit hun oorspronkelijke leefgebied verdreef, voert het volk een onafhankelijkheidsstrijd die nauwelijks internationale aandacht krijgt. Al tientallen jaren gaat het leven zijn gang in deze nederzettingen. Een saai en hard bestaan, waar de vrienden Sidahmed, Zaara en Taher zich niet door laten ontmoedigen.

  Tijdens het voorprogramma om 20.00 uur in de Expo praten we met experts over de documentaire, het vrijwel onzichtbare conflict en de manier waarop vluchtelingen in de media worden geportretteerd.

  Reserveer voor de film
  Reserveer voor het voorprogramma

  Vrijdag 12 juli 22.00 uur: Los Reyes

  Deze publieksfavoriet van IDFA 2018 volgt de twee vaste bewoners van Los Reyes, het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. De zwerfhonden Chola en Football hebben van de open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis gemaakt. We horen de tieners in voice-over praten over hun problematische levens, die zich in alle lagen van de bevolking afspelen. Maar de prachtige, dromerige beelden van deze film zijn geheel gewijd aan het spel tussen de honden, die zich vermaken met een bal, een stok, een steen en met elkaar.

  Reserveer voor de film

  Praktische informatie

  Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

  Toegankelijkheid

  De voorstellingen vinden plaatsen in de buitenlucht, op het plein voor Pakhuis de Zwijger. De hoofdingang van het gebouw en de zalen waar de voorprogramma's plaatsvinden zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn twee invalidetoiletten aanwezig. Er is geen ringleiding voor slechthorenden aanwezig. De dichtstbijzijnde invalideparkeerplaats is in de straat Withoedenveem. Lees hier hoe je het beste naar Pakhuis de Zwijger kunt komen en in welke parkeergarages je kunt parkeren.