Plannen voor IDFA 2020 bekend

  IDFA 2020 is volop in voorbereiding. Als gevolg van de coronacrisis vindt er een speciale editie plaats waarin bioscoop- en virtuele vertoningen worden gecombineerd.

  Het hart van het festival vindt zoals altijd plaats in Amsterdam waar van 18 tot en met 29 november van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avond laat 200 films worden geprogrammeerd in meer dan 15 bioscoopzalen. In de ochtenden vinden er schoolvoorstellingen plaats en DocLab – IDFA’s nieuwe media programma - is net zoals vorig jaar te vinden in Tolhuistuin. Ook toert een selectie van 20 documentaires langs filmtheaters in het hele land. Daarnaast presenteert IDFA drie virtuele zalen met elke dag een aantal voorstellingen.

  De online vertoningen gaan door tot en met 6 december. Zowel bij de bioscoop- als de online vertoningen zijn er inleidingen en live nagesprekken met filmmakers. Mochten de beperkingen in november eventueel toenemen, zijn er minder bioscoop- en meer online vertoningen. Als de situatie verder verbetert, wordt het aantal bioscoopvertoningen uitgebreid, onder andere in Carré en DeLaMar.

  Lees hier het artikel IDFA in tijden van Corona

  Nieuwe data voor IDFA's markten en een nieuwe categorie bij IDFA Forum

  • Nieuws
  • 14 juli 2020
  • De redactie