Genomineerden Human Rights Award bekend

  De genomineerden voor de Amsterdam Human Rights Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt tijdens IDFA, zijn bekend. Het gaat om Amal van Mohamed Siam (openingsfilm van IDFA), Devil’s Freedom van Everardo González en Piripkura van Renata Terra.

  De Amsterdam Human Rights Award is een nieuwe internationale documentaire prijs, ingesteld door de gemeente Amsterdam. De award, waar een geldbedrag van € 25.000 aan vastzit, gaat naar een documentaire waarin het thema mensenrechten het best wordt verbeeld.

  Barbara Visser, artistiek directeur van IDFA, maakte de drie nominaties op 31 oktober bekend. De drie genomineerde films worden tijdens IDFA meerdere keren vertoond. Op maandag 20 november gebeurt dat in Tuschinski 1, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De prijs wordt uitgereikt op 20 november om 20.00 uur in Tuschinski 1, door wethouder Simone Kukenheim. De jury bestaat uit filmmaker Maite Alberdi (Chili), filmmaker en producent Eric Gandini (Italië) en Dirk van der Straaten (Nederland), artistiek directeur van Movies that Matter. 

  Niet te missen: 12 Days

  • Overig
  • 22 november 2017
  • De redactie