IDFA Talks tijdens het festival

  Bij IDFA draait alles om film en de bijzondere verhalen die bevlogen filmmakers met ons willen delen. Tijdens de IDFA Talks gaan makers, hoofdpersonen en deskundigen na afloop van de filmvertoning uitgebreid in gesprek met bekende moderatoren. 

  Hierdoor krijgen je een uniek beeld van de achtergronden van de makers en de verhalen achter de films. De Talks zijn ingedeeld in verschillende categorieën.

  Filmmaker Talks

  Filmmaker Talks is een programmareeks waarin bekende documentairemakers en hun oeuvre centraal staan. Ryan Harrington modereert een gesprek met de makers van Making a Murderer: Moira Demos & Laura Ricciardi en David Wilson praat met Everardo González, een van de belangrijkste hedendaagse documentairemakers uit Latijns-Amerika. Jessica Gorter gaat in gesprek met moderator Peter Delpeut over haar werk en artistieke keuzes. En Belgische videokunstenaar Johan Grimonprez met Dana Linssen over zijn veelgeprezen werk. Hoofdgast Jonathan Harris licht zijn Top 10 en zijn eigen werk toe in de Master Talk op vrijdag 17 november, om 13.00 uur in Tuschinski.

  Meer informatie en koop kaarten

  Doc Talks

  We hebben maar liefst 50 verschillende Doc Talks op het programma staan. Tijdens de Doc Talks maak je kennis met de makers en/of de hoofdpersonen uit de film. Naast verschillende Doc Talks die worden gepresenteerd in het kader van de focusprogramma’s Shifting Perspectives: The Arab World en Camera in Focus, organiseert IDFA verschillende uitgebreide nagesprekken bij filmvertoningen. Zo praat ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds Humberto Tan met regisseur Brett Morgen over diens film Jane na afloop van de Nederlandse première in Koninklijk Theater Carré. Host en advocaat Aernoud Bourdrez praat met de regisseurs Jean Libon en Yves Hinant over hun film So help me God over het dagelijks werk van de Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez. Een uitgebreid nagesprek tussen journalist Minka Nijhuis en regisseur Talal Derki van Of Fathers and Sons behandelt de documentaire over het gezinsleven van een kalifaat-strijder, over de waanzin van de oorlog. Nijhuis won vorige maand De Prijs van het vrije Woord 2017. En op 19 november praat Brits profwielrenner David Millar, hoofdpersoon uit Time Trial, met Mart Smeets, Jørgen Leth en filmmaker Finlay Pretsell over zijn poging om nog eenmaal zijn deelname aan de Tour de France veilig te stellen.

  Bekijk alle films met Doc Talk