Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Bekijk IDFA 2017-films online

  • set 7 documentaires

  IDFA 2017 is afgelopen, maar dat geldt niet voor de documentaires die er draaiden. In onze online collectie vind je films die je op de afgelopen festivaleditie kon zien. 

  Mensenrechten

  • set 5 documentaires

  Elk jaar weer is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens actueel. En daarmee blijven ook de documentaires die menselijke misstanden aan de orde stellen urgent. Uit de online collectie selecteerden we vijf films die laten zien hoe de strijd voor zelfs de meest fundamentele rechten overal ter wereld wordt gestreden.

  Webdocumentaires: persoonlijk en urgent

   Vandaag is er op IDFAcademy een workshop voor veelbelovende filmmakers die een korte webdocumentaire willen maken. Filmmaker en producent Jos de Putter bespreekt samen met regisseurs Reber Dosky en Annabelle Stieren ideeën van deelnemers. In deze set vind je vier films die vorig jaar werden gepitcht.

   Videoclips met inhoud

    Documentairevideoclips? Documentairevideoclips! Muziekjournalist Job de Wit en Lucky Fonz III presenteren tijdens de IDFA Weekender op zondag 26 november voor het tweede jaar een programma met deze filmpjes onder de naam Fullscreen. Om een indruk te krijgen hieronder een uitleg van Job de Wit en de clips van vorig jaar.  

    Het is kunst, het is film, het is Paradocs!

    • set 5 documentaires

    Elk jaar zijn in het Paradocs-programma films te vinden die de kaders van de documentaire ontstijgen. Ze spelen onbekommerd met vorm en inhoud, bewegen zich vrij tussen kunst en ambachtelijke film. In de nieuwe oogst onder andere Blue Orchids van Johan Grimonprez, vaste leverancier bij IDFA, maker van Double Take – een van de vijf Paradocs in deze online set. 

    De set van: eerste house-dj Eddy de Clercq

    • set 5 documentaires

    Het Amsterdam Dance Event (ADE) barst deze week los. Met in Melkweg Cinema zes IDFA-documentaires, waaronder The Sound of Belgium. Daarin zit Eddy de Clercq, de dj die de housemuziek eigenhandig naar de legendarische RoXY en Nederland bracht. Hij koos vijf documentaires waar muziek in zit, zoals Beats of the Antonov.

    Slimme meiden

    • set 5 documentaires

    Het blijft nodig om op Wereldmeisjesdag (11 oktober) aandacht te geven aan de achtergestelde situatie van meisjes. Gelukkig zijn er ook voorbeelden van meisjes die zich op eigen kracht of met een beetje hulp ontworstelen aan het beeld van zwak en zielig. Vijf inspirerende online films over slimme en sterke meiden, waaronder de 'ass-kicking' Dragon Girls.

    Amsterdam, lieve stad

    • set 4 documentaires

    De net overleden burgemeester Eberhard van der Laan noemde Amsterdam een lieve stad. En hij sprak de wens uit dat alle burgers van de Nederlandse hoofdstad voor elkaar en hun stad zouden zorgen. Uit onze online collectie documentaires selecteerden we vijf films die een eigenzinnig beeld van zijn geliefde Amsterdam en haar inwoners schetsen: lief, wild, voetbalgek, kunstzinnig en dromerig.

    Achter de camera

    • set 5 documentaires

    Cameramensen zijn doorgaans onzichtbaar. En zeer beeldbepalend. Komend festival wordt de aandacht op hen gericht in Camera in Focus. Met bijzondere cinematografische films en nagesprekken door hun cameraman of -vrouw. Online kun je kijken naar films waarin cameramensen op een of andere wijze een hoofdrol spelen, zoals Camera/Woman.

    Dertig jaar IDFA

    • set 5 documentaires

    IDFA bestaat dertig jaar én neemt afscheid van oprichter en directeur Ally Derks. Dat gaat niet ongemerkt voorbij: in het programma The Visual Voice eren achttien gerenommeerde regisseurs het festival, zijn grondlegger en het documentairegenre met hun favoriete films. Van vijf van die filmmakers kozen wij een IDFA-film, hier online te zien.

    1234