Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Nettiquette

  • set 5 documentaires

  Commenten, taggen en posten; het gebeurt niet zomaar. Daarvoor zijn er ongeschreven regels.

  VO schoolvoorstellingen voorgaande edities

  • set 14 documentaires

  Duizenden leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2015 en 2016 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  PO schoolvoorstellingen voorgaande edities

  • set 9 documentaires

  Duizenden leerlingen van het primair onderwijs bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2015 en 2016 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  Schoolvoorstellingen IDFA 2017: voortgezet onderwijs

  • set 3 documentaires

  Duizenden leerlingen bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2017 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  Schoolvoorstellingen IDFA 2017: primair onderwijs

  • set 3 documentaires

  Duizenden leerlingen bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2017 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  Bekijk IDFA 2017-films online

  • set 7 documentaires

  IDFA 2017 is afgelopen, maar dat geldt niet voor de documentaires die er draaiden. In onze online collectie vind je films die je op de afgelopen festivaleditie kon zien. Deze zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Een aantal ervan hebben we in deze set voor je verzameld.

  Mensenrechten

  • set 5 documentaires

  Elk jaar weer is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens actueel. En daarmee blijven ook de documentaires die menselijke misstanden aan de orde stellen urgent. Uit de online collectie selecteerden we vijf films die laten zien hoe de strijd voor zelfs de meest fundamentele rechten overal ter wereld wordt gestreden.

  Webdocumentaires: persoonlijk en urgent

  Vandaag is er op IDFAcademy een workshop voor veelbelovende filmmakers die een korte webdocumentaire willen maken. Filmmaker en producent Jos de Putter bespreekt samen met regisseurs Reber Dosky en Annabelle Stieren ideeën van deelnemers. In deze set vind je vier films die vorig jaar werden gepitcht.

  Videoclips met inhoud

  Documentairevideoclips? Documentairevideoclips! Muziekjournalist Job de Wit en Lucky Fonz III presenteren tijdens de IDFA Weekender op zondag 26 november voor het tweede jaar een programma met deze filmpjes onder de naam Fullscreen. Om een indruk te krijgen hieronder een uitleg van Job de Wit en de clips van vorig jaar.  

  Het is kunst, het is film, het is Paradocs!

  • set 5 documentaires

  Elk jaar zijn in het Paradocs-programma films te vinden die de kaders van de documentaire ontstijgen. Ze spelen onbekommerd met vorm en inhoud, bewegen zich vrij tussen kunst en ambachtelijke film. In de nieuwe oogst onder andere Blue Orchids van Johan Grimonprez, vaste leverancier bij IDFA, maker van Double Take – een van de vijf Paradocs in deze online set. 

  12345