Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  VPRO Preview- en Reviewdag

  • set 8 items

  Tijdens de VPRO Previewdag (14 november) en Reviewdag (22 november) zie je van ’s morgens tot ‘s avonds de meest opmerkelijke documentaires van IDFA 2018 in Pathé Tuschinski 1. Op beide dagen vertonen we hetzelfde programma aan je, samengesteld door de aankopers van VPRO. Zowel de Preview- als de Reviewdag beginnen om ca. 09.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Koop je kaarten via de website van VPRO. Let op: de VPRO Previewdag is reeds uitverkocht. Koop je tickets voor de VPRO Reviewdag.

  DocLab Expo: Humanoid Cookbook

  • set 29 items

  De DocLab Expo is dit jaar ontworpen als restaurant voor digitale kunst. Op het menu staan meer dan 30 interactieve documentaires, culinaire performances en interactieve experimenten met menselijk gedrag en technologie. De DocLab Expo vindt plaats van 15 t/m 25 november in de Brakke Grond en is gratis te bezoeken. Openingstijden Expo: alle dagen van 09.00 tot 23.00 uur met uitzondering van 25 november (09.00 - 18.00 uur). Voor sommige projecten gelden afwijkende openingstijden en is reserveren verplicht. Lees meer. IDFA DocLab wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, CLICKNL, het Nederlands Filmfonds, Google, Diversion, ARTE, het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Vlaams Audiovisueel Fonds. DocLab research collaborations: MIT Open Doc Lab en Beeld en Geluid.

  IDFA Bertha Fund Harvest at IDFA 2018

  • set 10 items

  Dit jaar zijn er 10 films, die eerder door IDFA Bertha Fund ondersteund zijn, aan de officiële selectie van het festival toegevoegd. Hiervan kwamen 5 films tot stand met steun van de IBF Europe - International Co-production beurs, waaronder de IDFA 2018 openingsfilm Kabul, City in the Wind. Ontdek de nieuwe oogst online en maak alvast plannen voor wat je wilt zien op IDFA 2018. Bekijk hier de oogst van vorig jaar.

  Doc Talks

  • set 45 items

  Uitgebreide nagesprekken met filmmakers, experts en betrokkenen.

  Filmmaker Talks

  • set 5 items

  In Filmmaker Talks staan bekende documentairemakers en hun oeuvre centraal. In een gesprek van een uur lichten zij hun werkwijze, artistieke keuzes en denkbeelden toe, ondersteund door fragmenten uit hun films. Filmmaker Talks zijn diverse, inspirerende gesprekken met de meest interessante filmmakers uit het vakgebied.

  DocLab Live

  • set 5 items

  Jaarlijks presenteert DocLab een reeks avontuurlijke live events in de bioscoop, het theater en – nieuw dit jaar – het planetarium van Artis. Kom o.a. bankieren met uw eigen geld in de interactieve theatervoorstelling £¥€$ van Ontroerend Goed; experimenteer met mens-vriendelijke toekomstscenario’s tijdens DocLab Live: Artificial Stupidity; ontdek vergeten en sluimerende nieuwe revoluties in DocLab Live: Assorted Revolutions; of beleef een uniek virtual reality concert van Jacco Gardner in het planetarium van ARTIS.

  DocLab Interactive Dinners

  • set 3 items

  IDFA DocLab organiseert dit jaar een unieke reeks pop-up dinners. Gerenommeerde chefs en kunstenaars stelden hiervoor samen de meest onvoorspelbare en toch overheerlijke menu’s samen. Met o.a. Eat | Tech | Dinner Party (een futuristisch feestmaal vol digitale technologie), Leaked Chef’s Table (online gelekte recepten omgetoverd tot gastronomische hoogstandjes) en A Dinner With Frankenstein AI (een diner waar kunstmatige intelligentie uw gastheer is). Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel op de IDFA Website.

  DocLab Expo Specials

  • set 13 items

  Schuif aan tafel bij de makers van de tentoonstelling van DocLab: Humanoid Cookbook en laat je verrassen door zintuiglijke experimenten en interactieve performances. Met onder andere een kleine culinaire reis van Frankrijk naar Irak (Flavours of Iraq) en een ontregelend sociaal experiment op je telefoon (The Social Sorting Experiment). Gratis toegang in de Brakke Grond.

  The Best of IDFA

  • set 1 item

  Een selectie van documentaires die tijdens IDFA 2018 een prijs hebben gewonnen.

  NTR Avond van de Wolf

  • set 3 items

  Tijdens de Avond van de Wolf presenteren omroep NTR en IDFA drie nieuwe films.

  123457