Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Wereldfilms!

  • set 5 documentaires

  De eerste selectieronde van het  IDFA Bertha Fonds is achter de rug. Twaalf documentaires worden ondersteund, uit onder andere Egypte, India, Zuid-Afrika, Iran en Argentinië. De genoemde landen leverden eerder mooie films, zoals te zien in deze set IBF-ondersteunde films, waaronder My Name is Salt. 

  IDFAcademy Summer School Screenings 2017

  • set 3 documentaires

  IDFA organiseert dit jaar voor de tiende keer de IDFAcademy Summer School. Daarbij worden dit jaar voor het eerst drie speciale vertoningen met close readings georganiseerd, zowel met eerdere films van deelnemers als met werk van twee prominente tutors: regisseur Kim Longinotto en cameraman Ed Lachman.

  Echt kunst

  • set 5 documentaires

  Deze week start de Biënnale van Venetië, een van de meeste toonaangevende kunstexposities ter wereld, met kunst uit de hele wereld. Daarom vijf films uit onze online collectie, over kunst, of kunst op zich. 

  De set van gastcurator Christine Otten

  • set 5 documentaires

  "Als je de geschiedenis niet kent, snap je niet wat er nu aan de hand is", zegt schrijver en gastcurator Christine Otten (1961). Ze verwijst naar I Am Not Your Negro van Raoul Peck, die ze bij de IDFA-special op 2 mei interviewt. En naar vijf online films die ze selecteerde, over burgerrechten en racisme.

  Sporen van Danniel Danniel

  • set 5 documentaires

  Danniel Danniel overleed afgelopen 4 mei. De in 1950 in Israël geboren editor, regisseur en scenarist leeft voort in zijn films en in de herinneringen van de mensen met wie hij werkte.  In deze set vijf films van Danniel als maker, editor en inspirator.

  Slimme meiden

  • set 5 documentaires

  Het blijft nodig om op Wereldmeisjesdag (11 oktober) aandacht te geven aan de achtergestelde situatie van meisjes. Gelukkig zijn er ook voorbeelden van meisjes die zich op eigen kracht of met een beetje hulp ontworstelen aan het beeld van zwak en zielig. Vijf inspirerende online films over slimme en sterke meiden, waaronder de 'ass-kicking' Dragon Girls.

  Achter de camera

  • set 5 documentaires

  Cameramensen zijn doorgaans onzichtbaar. En zeer beeldbepalend. Komend festival wordt de aandacht op hen gericht in Camera in Focus. Met bijzondere cinematografische films en nagesprekken door hun cameraman of -vrouw. Online kun je kijken naar films waarin cameramensen op een of andere wijze een hoofdrol spelen, zoals Camera/Woman.

  De set van gastcurator Joumana El Zein Khoury

  • set 4 documentaires

  Joumana El Zein Khoury is een van de nieuwe bestuursleden van IDFA. Ze stelde als gastcurator een set samen uit ons online aanbod, met onder andere Return to Homs.

  Videoclips met inhoud

  Documentairevideoclips? Documentairevideoclips! Muziekjournalist Job de Wit en Lucky Fonz III presenteren tijdens de IDFA Weekender op zondag 26 november voor het tweede jaar een programma met deze filmpjes onder de naam Fullscreen. Om een indruk te krijgen hieronder een uitleg van Job de Wit en de clips van vorig jaar.  

  Dertig jaar IDFA

  • set 5 documentaires

  IDFA bestaat dertig jaar én neemt afscheid van oprichter en directeur Ally Derks. Dat gaat niet ongemerkt voorbij: in het programma The Visual Voice eren achttien gerenommeerde regisseurs het festival, zijn grondlegger en het documentairegenre met hun favoriete films. Van vijf van die filmmakers kozen wij een IDFA-film, hier online te zien.

  12345