Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Schoolvoorstellingen PO IDFA 2016

  • set 4 documentaires

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden kinderen van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie staat nu voor alle leerlingen van Nederland op Docschool Online.

  Class of 2017

  • set 3 documentaires

  Zestien filmprojecten doen dit jaar mee aan de IDFAcademy Summer School 2017. Een aantal geselecteerde regisseurs was al eerder op IDFA - met films die ze maakten of waaraan ze meewerkten. Drie ervan kun je nu gratis online bekijken. 

  Amsterdam, lieve stad

  • set 5 documentaires

  De net overleden burgemeester Eberhard van der Laan noemde Amsterdam een lieve stad. En hij sprak de wens uit dat alle burgers van de Nederlandse hoofdstad voor elkaar en hun stad zouden zorgen. Uit onze online collectie documentaires selecteerden we vijf films die een eigenzinnig beeld van zijn geliefde Amsterdam en haar inwoners schetsen: lief, wild, voetbalgek, kunstzinnig en dromerig.

  Kunstschooldagen

  • set 5 documentaires

  Met het kinderrechtenverdrag als hoofdthema verzorgt IDFA samen met Movies that Matter ieder jaar de Kunstschooldagen. In deze Docschool Online set staan de vertoonde documentaires geschikt voor PO.

  De grote oversteek

  • set 11 documentaires

  Op Docschool Online selecteerden we films die passen bij de laatste periode op de basisschool: ter inspiratie, overpeinzing en vermaak.

  Wereldnomaden

  • set 5 documentaires

  Vluchtelingen waren nooit zo zichtbaar als in dit digitale tijdperk. Global Nomads presenteert vanaf deze week online 17 Europese docs met verhalen van vluchtelingen, waaronder IDFA-film Every Face Has a Name. In deze set nog 4 bijzondere verhalen van onvrijwillige wereldnomaden.

  We gaan op kamp!

  • set 5 documentaires

  Voor veel kinderen en jongeren is de zomer niet compleet zonder een zomerkamp. Deze vijf films gaan niet over pony- of zeilkampen, maar over onder meer een Jezuskamp en een Russisch militair jeugd­­­kamp. En over het politieke jeugdkamp op Utoya, dat zes jaar geleden in een bloedbad eindigde.

  De set van: eerste house-dj Eddy de Clercq

  • set 5 documentaires

  Het Amsterdam Dance Event (ADE) barst deze week los. Met in Melkweg Cinema zes IDFA-documentaires, waaronder The Sound of Belgium. Daarin zit Eddy de Clercq, de dj die de housemuziek eigenhandig naar de legendarische RoXY en Nederland bracht. Hij koos vijf documentaires waar muziek in zit, zoals Beats of the Antonov.

  Echt kunst

  • set 5 documentaires

  Deze week start de Biënnale van Venetië, een van de meeste toonaangevende kunstexposities ter wereld, met kunst uit de hele wereld. Daarom vijf films uit onze online collectie, over kunst, of kunst op zich. 

  Achter de camera

  • set 5 documentaires

  Cameramensen zijn doorgaans onzichtbaar. En zeer beeldbepalend. Komend festival wordt de aandacht op hen gericht in Camera in Focus. Met bijzondere cinematografische films en nagesprekken door hun cameraman of -vrouw. Online kun je kijken naar films waarin cameramensen op een of andere wijze een hoofdrol spelen, zoals Camera/Woman.

  1234