Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Kunstschooldagen

  • set 5 documentaires

  Met het kinderrechtenverdrag als hoofdthema verzorgt IDFA samen met Movies that Matter ieder jaar de Kunstschooldagen. In deze Docschool Online set staan de vertoonde documentaires geschikt voor PO.

  De grote oversteek

  • set 11 documentaires

  Op Docschool Online selecteerden we films die passen bij de laatste periode op de basisschool: ter inspiratie, overpeinzing en vermaak.

  Schoolvoorstellingen PO IDFA 2016

  • set 4 documentaires

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden kinderen van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie staat nu voor alle leerlingen van Nederland op Docschool Online.

  De set van gastcurator Joumana El Zein Khoury

  • set 4 documentaires

  Joumana El Zein Khoury is een van de nieuwe bestuursleden van IDFA. Ze stelde als gastcurator een set samen uit ons online aanbod, met onder andere Return to Homs.

  Sporen van Danniel Danniel

  • set 5 documentaires

  Danniel Danniel overleed afgelopen 4 mei. De in 1950 in Israël geboren editor, regisseur en scenarist leeft voort in zijn films en in de herinneringen van de mensen met wie hij werkte.  In deze set vijf films van Danniel als maker, editor en inspirator.

  De set van gastcurator Christine Otten

  • set 5 documentaires

  "Als je de geschiedenis niet kent, snap je niet wat er nu aan de hand is", zegt schrijver en gastcurator Christine Otten (1961). Ze verwijst naar I Am Not Your Negro van Raoul Peck, die ze bij de IDFA-special op 2 mei interviewt. En naar vijf online films die ze selecteerde, over burgerrechten en racisme.

  Echt kunst

  • set 5 documentaires

  Deze week start de Biënnale van Venetië, een van de meeste toonaangevende kunstexposities ter wereld, met kunst uit de hele wereld. Daarom vijf films uit onze online collectie, over kunst, of kunst op zich. 

  Wereldfilms!

  • set 5 documentaires

  De eerste selectieronde van het  IDFA Bertha Fonds is achter de rug. Twaalf documentaires worden ondersteund, uit onder andere Egypte, India, Zuid-Afrika, Iran en Argentinië. De genoemde landen leverden eerder mooie films, zoals te zien in deze set IBF-ondersteunde films, waaronder My Name is Salt. 

  Kinderrechten

  • set 7 documentaires

  Elk jaar wordt er op een vaste dag stil gestaan bij de rechten van het kind en daarom heeft Docschool Online een selectie films die het verhaal vertellen van kinderen voor wie onderwijs, veiligheid en bescherming niet zo vanzelfsprekend is.

  Kids & Docs

  • set 8 documentaires

  De Kids Docs Workshop is van start gegaan: talentvolle filmmakers werken aan korte jeugddocumentaires - later te zien op IDFA. Over onderwerpen die allesbehalve kinderachtig zijn. Kijk gratis naar een selectie van eerdere resultaten, zoals Danny's Parade.

  123