Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  De grote oversteek

  • set 13 films

  Op Docschool Online selecteerden we films die passen bij de laatste periode op de basisschool: ter inspiratie, overpeinzing en vermaak.

  Thema: Schoolvoorstellingen PO IDFA 2016

  • set 4 films

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden kinderen in Amsterdam en bij sateliettheaters door het hele land van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. We zijn trots op de selectie schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs en willen deze natuurlijk graag met alle leerlingen van Nederland delen. Lees daarom de samenvattingen, bekijk de films en het lesmateriaal en bepaal welke documentaires het beste passen bij jouw lessen! 

  Een nieuw begin

  • set 10 films

  Een nieuw jaar, een nieuwe (interim) directeur, een nieuwe (onder constructie) site. IDFA maakt een frisse start. Met een set films over mensen die ook, al dan niet gedwongen, opnieuw begonnen. 

  Muziek!

  • set 18 films

  Muziek heeft de kracht om te verbinden, te inspireren en om je soms door zware tijden heen te helpen. In totaal staan er veertien documentaires op Docschool Online klaar die je meenemen op een muzikale reis.

  Thema: Schoolvoorstellingen VO IDFA 2016

  • set 8 films

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden scholieren in Amsterdam en bij sateliettheaters door het hele land van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze films mogen uiteraard op Docschool Online niet ontbreken en daarom hebben wij hier de titels voor het primair onderwijs op een rijtje gezet. Lees de samenvattingen, bekijk de films en het lesmateriaal en bepaal welke documentaires het beste passen bij jouw lessen.

  Barbara Visser

  • set 5 films

  Barbara Visser is in 2017 de artistiek directeur van IDFA. Op deze nieuwe IDFA-site is ze de eerste curator die een set films samenstelt - documentaires die haar op een andere manier laten kijken.

  1Laden...