Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  Wereldnomaden

  • set 5 documentaires

  Vluchtelingen waren nooit zo zichtbaar als in dit digitale tijdperk. Global Nomads presenteert vanaf deze week online 17 Europese docs met verhalen van vluchtelingen, waaronder IDFA-film Every Face Has a Name. In deze set nog 4 bijzondere verhalen van onvrijwillige wereldnomaden.

  Het is kunst, het is film, het is Paradocs!

  • set 5 documentaires

  Elk jaar zijn in het Paradocs-programma films te vinden die de kaders van de documentaire ontstijgen. Ze spelen onbekommerd met vorm en inhoud, bewegen zich vrij tussen kunst en ambachtelijke film. In de nieuwe oogst onder andere Blue Orchids van Johan Grimonprez, vaste leverancier bij IDFA, maker van Double Take – een van de vijf Paradocs in deze online set. 

  Amsterdam, lieve stad

  • set 5 documentaires

  De net overleden burgemeester Eberhard van der Laan noemde Amsterdam een lieve stad. En hij sprak de wens uit dat alle burgers van de Nederlandse hoofdstad voor elkaar en hun stad zouden zorgen. Uit onze online collectie documentaires selecteerden we vijf films die een eigenzinnig beeld van zijn geliefde Amsterdam en haar inwoners schetsen: lief, wild, voetbalgek, kunstzinnig en dromerig.

  De set van: eerste house-dj Eddy de Clercq

  • set 5 documentaires

  Het Amsterdam Dance Event (ADE) barst deze week los. Met in Melkweg Cinema zes IDFA-documentaires, waaronder The Sound of Belgium. Daarin zit Eddy de Clercq, de dj die de housemuziek eigenhandig naar de legendarische RoXY en Nederland bracht. Hij koos vijf documentaires waar muziek in zit, zoals Beats of the Antonov.

  Benjamin Barber

  • set 10 documentaires

  Benjamin Barber is op 77-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse politicoloog en auteur was in 2015 speciale gast bij IDFA. Hij stelde een selectie van 15 films samen naar aanleiding van de heruitgave van zijn in 1995 uitgebrachte boek Jihad versus McWorld. Tien van de 15 documentaires zijn nu online te zien. 

  Class of 2017

  • set 3 documentaires

  Zestien filmprojecten doen dit jaar mee aan de IDFAcademy Summer School 2017. Een aantal geselecteerde regisseurs was al eerder op IDFA - met films die ze maakten of waaraan ze meewerkten. Drie ervan kun je nu gratis online bekijken. 

  Schoolvoorstellingen IDFA 2016: primair onderwijs

  • set 4 documentaires

  Duizenden leerlingen bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  Schoolvoorstellingen IDFA 2017: primair onderwijs

  • set 4 documentaires

  Duizenden leerlingen bezochten tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2017 het theater om te kunnen genieten van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie is nu voor alle leerlingen in Nederland gratis in de klas te bekijken via Docschool Online.

  Mensenrechten

  • set 5 documentaires

  Elk jaar weer is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens actueel. En daarmee blijven ook de documentaires die menselijke misstanden aan de orde stellen urgent. Uit de online collectie selecteerden we vijf films die laten zien hoe de strijd voor zelfs de meest fundamentele rechten overal ter wereld wordt gestreden.

  Ajax in de schijnwerpers

  • set 4 documentaires

  Woensdagavond 24 mei is het stil op straat. Dan speelt Ajax de Europa League-finale tegen Manchester United. Als opwarmer online vier films over Ajax of spelers die belangrijk voor de club waren - inclusief de in Stockholm ontbrekende Zlatan. Hup Ajax!

  12345