Alle sets

  Online IDFA-documentaires voor u geselecteerd. Sets van films met een actueel thema of samengesteld door een curator met een bijzondere kijk. Bekijk ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

   

  De grote oversteek

  • set 13 films

  Op Docschool Online selecteerden we films die passen bij de laatste periode op de basisschool: ter inspiratie, overpeinzing en vermaak.

  Schoolvoorstellingen PO IDFA 2016

  • set 4 films

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden kinderen van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Deze selectie staat nu voor alle leerlingen van Nederland op Docschool Online.

  Een nieuw begin

  • set 10 films

  Een nieuw jaar, een nieuwe (interim) directeur, een nieuwe (onder constructie) site. IDFA maakt een frisse start. Met een set films over mensen die ook, al dan niet gedwongen, opnieuw begonnen. 

  Muziek!

  • set 18 films

  Muziek heeft de kracht om te verbinden, te inspireren en om je soms door zware tijden heen te helpen. In totaal staan er veertien documentaires op Docschool Online klaar die je meenemen op een muzikale reis.

  Kids & Docs

  • set 8 films

  De Kids Docs Workshop is van start gegaan: talentvolle filmmakers werken aan korte jeugddocumentaires - later te zien op IDFA. Over onderwerpen die allesbehalve kinderachtig zijn. Kijk gratis naar een selectie van eerdere resultaten, zoals Danny's Parade.

  Kinderrechten

  • set 7 films

  Elk jaar wordt er op een vaste dag stil gestaan bij de rechten van het kind en daarom heeft Docschool Online een selectie films die het verhaal vertellen van kinderen voor wie onderwijs, veiligheid en bescherming niet zo vanzelfsprekend is.

  Wereldfilms!

  • set 5 films

  De eerste selectieronde van het  IDFA Bertha Fonds is achter de rug. Twaalf documentaires worden ondersteund, uit onder andere Egypte, India, Zuid-Afrika, Iran en Argentinië. De genoemde landen leverden eerder mooie films, zoals te zien in deze set IBF-ondersteunde films, waaronder My Name is Salt. 

  Christine Otten

  • set 5 films

  "Als je de geschiedenis niet kent, snap je niet wat er nu aan de hand is", zegt schrijver en gastcurator Christine Otten (1961). Ze verwijst naar I Am Not Your Negro van Raoul Peck, die ze bij de IDFA-special op 2 mei interviewt. En naar vijf online films die ze selecteerde, over burgerrechten en racisme.

  Schoolvoorstellingen VO IDFA 2016

  • set 8 films

  Tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2016 genoten duizenden scholieren in Amsterdam en bij sateliettheaters door het hele land van een selectie bijzondere jeugddocumentaires. Op Docschool Online vind je ze allemaal.

  Barbara Visser

  • set 5 films

  Barbara Visser is in 2017 de artistiek directeur van IDFA. Op deze nieuwe IDFA-site is ze de eerste curator die een set films samenstelt - documentaires die haar op een andere manier laten kijken.

  1