EDUCATIE

IDFA biedt elk jaar documentaire programma's en workshops aan voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, filmstudenten en beginnende filmmakers. Zowel tijdens het festival als door het jaar heen.

Lesmateriaal PO


Bij de documentaires uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal voor het primair onderwijs. Download het lesmateriaal >>

Themakanaal


Docs voor docenten
We hebben een themakanaal voor docenten samengesteld. Kijk naar twaalf documentaires over educatie en laat je inspireren door collega's!

Lesmateriaal VO


Bij de documentaires uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Download het lesmateriaal >>

Film in the Spotlight


All We Ever Wated
Portret van vier jonge, ambitieuze mensen die hun weg zoeken in de maakbare samenleving, maar ten onder dreigen te gaan aan hun eigen eisen en ambities.
IDFA is partner van het Amsterdams Filmmenu:
Lees de Volkskrant vpro Dioraphte Ammoda de Nieuwe Liefde Fonds 21 VSB bankgiro
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Docenten aanmelden
Stranger in Paradise opent de 29e IDFA 18-10-16 | De prikkelende documentaire Stranger in Paradise van Guido Hendrikx opent op 16 november de 29ste editie van IDFA.
Filmlijst 2016 staat nu online De filmlijst met titels staat online. Let op: zonder filmbeschrijvingen en foto. Op 3 november verschijnt het volledige programma op de website, in de app en als bijlage bij de Volkskrant.
Gezocht: jongeren met een fascinatie voor de wereld Wil jij, gewapend met een scherpe blik en een IDFA All Access pas, tien dagen lang films, industry events en borrels te bezoeken? Meld je aan voor 7 oktober!
The Best of IDFA In het laatste weekend van het festival kan je genieten van vijf grote prijswinnaars van het festival.
Montage centraal thema tijdens IDFA 04-10-16 | Tijdens het festival zijn verschillende internationale, toonaangevende editors aanwezig om te praten over de rol van editors bij het construeren van het documentaire verhaal.
Nieuw programma: Shifting Perspectives 27-09-16 | IDFA presenteert serie over O.J. Simpson binnen het themaprogramma Shifting Perspectives
IDFA zoekt vrijwilligers! IDFA zoekt jaarlijks vanaf augustus heel veel leuke vrijwilligers om ons in november te helpen met het festival.
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Docenten aanmelden
Nieuw programma op IDFA: The Quiet Eye 20-09-16 | Tijdens het aankomende IDFA wordt binnen het themaprogramma The Quiet Eye de slow documentary onderzocht, waarin de beleving van tijd zoals deze in de werkelijkheid wordt ervaren het uitgangspunt vormt.

Twitter

idfa @idfa 21 uur geleden
@FionaCitroen Excuus, de kaartverkoop start maandag 7 november om 19.00 uur en het festival start 16/11, iets met veel deadlines ;)
Openen
idfa @idfa 21 uur geleden
@FionaCitroen Pfffieuwww ;) kunnen wij nog even de puntjes op de i zetten!
Openen
BankGiro LoterijVPROOxfam Novibde VolkskrantFonds 21VSBfonds