VPRO Preview- en Reviewdag

De VPRO verkent grenzen, altijd op zoek naar verrassende verhalen. Dat maakt van de VPRO de omroep voor de documentaireliefhebber en hoofdsponsor van het Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Met voor VPRO leden een speciaal samengesteld programma op de VPRO Preview- en Reviewdag.

VPRO Previewdag: op de eerste festivaldag woensdag 16 november kunt u van ’s morgens tot ‘s avonds de meest opmerkelijke documentaires van het IDFA bekijken in Pathé Tuschinski 1.
VPRO Reviewdag: hetzelfde mooie programma is te zien op vrijdag 25 november in Pathé Tuschinski 1.

Kaarten zijn vanaf dinsdag 4 oktober exclusief voor VPRO-leden te koop in de online ticketshop op de website van de VPRO. Hier vindt u een week voor aanvang ook het complete programma met uitgebreide informatie.

Preview | Woensdag 16 november | 10:00 uur - 22:00 uur | Tuschinski 1 

Review | Vrijdag 25 november | 10:00 - 22:00 uur | Tuschinski 1 
MTM Lees de Volkskrant citroen filmacademie KPN Ammoda TV5MONDE BGL de Nieuwe Liefde oxfam VSB VPRO Fonds 21 SSBA
Blijf op de hoogte van IDFA
Nieuwsbrief aanmelden
Docenten aanmelden
De Mediafondsprijs Documentaire De Mediafondsprijs Documentaire 2016 (€ 125.000 ) werd aan Peter Triest uitgereikt voor de realisering van zijn filmplan Parked Lives.
La Chana wint publieksprijs De VPRO IDFA Audience Award 2016 gaat naar La Chana van Lucija Stojevic.
Winnaars IDFA 2016 Nowhere to Hide van Zaradasht Ahmed wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary.
IDFA tipt Elke dag tipt IDFA films die je echt niet mag missen.
IDFA verwacht groot aantal (inter)nationale gasten 15-11-16 | Naast een groot aantal aanwezige filmmakers, onder wie Sergei Loznitsa, Frederick Wiseman, Nikolaus Geyrhalter en Peter Entell, zijn er ook weer verschillende bijzondere protagonisten uit de films te gast in de q&a’s en extended q&a's.
17 november | We Are X + Live: Yoshiki De geschiedenis van de in Japan immens populaire hardrockband X Japan, met aansluitend een optreden van frontman Yoshiki.
Download de app IDFA 2016 Download de gratis IDFA-app zodat je alle festivalinformatie altijd bij de hand hebt.
TV5MONDE TV5MONDE, de Franstalige televisiezender met Nederlands ondertitelde kwaliteitsdocumentaires, organiseert een speciale TV5MONDE-dag tijdens IDFA 2016.
IDFA x De Correspondent Een logische samenwerking, want zowel IDFA als De Correspondent geven een podium aan goed vertelde verhalen die je blik op de wereld (kunnen) veranderen.
TV5MONDE TV5MONDE, de Franstalige televisiezender met Nederlands ondertitelde kwaliteitsdocumentaires, organiseert een speciale TV5MONDE-dag tijdens IDFA 2016.

Twitter

idfa @idfa 20 uur geleden
RT @hugohoes: Ondanks alle RTs hebben ze elkaar nog niet gevonden. Want oproep van donderdag staat vandaag weer in de krant. #idfa #Volkskr
Openen
idfa @idfa 2 dagen geleden
RT @hugohoes: Laten we even helpen zoeken. #idfa #Volkskrant https://t.co/sYtjquzCfl
Openen
BankGiro LoterijVPROOxfam Novibde VolkskrantFonds 21VSBfonds