Watani My Homeland

  • Marcel Mettelsiefen
  • Duitsland, Verenigd Koninkrijk
  • 2017
  • 51 min
  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  In het door de burgeroorlog grotendeels verwoeste Aleppo woont een gezin met vier jonge kinderen. De vader waagt als commandant bij het Vrije Syrische Leger elke dag zijn leven om het regime van Assad omver te werpen. Tussen de puinhopen van de vrijwel verlaten woonwijk, en onder voortdurende dreiging van bombardementen en sluipschutters probeert het gezin zich staande te houden.

  Dan wordt vader door zijn eigen kameraden overgeleverd aan IS en besluit moeder dat het tijd is om te vluchten. Samen met de kinderen reist ze via Istanboel naar Duitsland, waar zij in het fraaie oude stadje Goslar liefdevol worden opgevangen. De kinderen lijken zich ondanks hun traumatische ervaringen redelijk snel aan te passen, maar moeder heeft het zwaar, zonder haar man en in een vreemde cultuur.

  In Watani My Homeland, de uitgebreide versie van Marcel Mettelsiefens korte film uit 2016, volgt de regisseur het dagelijks leven van het gezin van nabij gedurende drie jaar, waarbij het perspectief van de kinderen vooropstaat. Zo ontstaat een aangrijpend beeld van wat oorlog aanricht in een mensenleven. 

  Credits

  • 51 min
  • kleur
  • DCP
  Regisseur
  Marcel Mettelsiefen
  Production
  Marcel Mettelsiefen namens Unscrypt Limited, Stephen Ellis, John Keyes namens ITN Productions
  Executive producer
  Chris Shaw namens ITN Productions, Anthony Wonke
  Co-production
  Globalo Media, RYOT
  Cinematography
  Marcel Mettelsiefen
  Created with Sketch. Alle credits weergeven

  IDFA historie

  2018
  Vertoond
  2017
  Wereldpremière

  Deel deze film

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  IDFA historie