Minding the Gap

  Advies: klas 4/5/6

  Deze voorstelling duurt ongeveer 100 minuten; dit is inclusief nagesprek en/of Q&A. Bij deze titel wordt filmspecifiek lesmateriaal ontwikkeld. Dit materiaal geeft de student met behulp van opdrachten en contextinformatie inzicht in de manier waarop de documentaire gemaakt is, en behandelt het onderwerp en de thematiek van de film. Het wordt aanbevolen de studenten voor te bereiden op het filmbezoek.

  De inschrijvingen zijn gesloten. Heb je vragen, opmerkingen, en/of toch nog interesse? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl

  Bijbehorend lesmateriaal
  Algemene informatie

  Minding the Gap

  Regie: Big Liu
  Productie: Kartemquin Films, Verenigde Staten, 2018,
  82 min.

  Wie opgroeit in Rockford, Illinois, kijkt uit op werkloosheid en armoede. Drie vrienden vinden een uitlaatklep in skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt hun avonturen, maar ook hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby's en bedenken wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Als jonge filmmaker keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te onderzoeken hoe overeenkomstige omstandigheden uit hun jeugd bij ieder van hen tot een ander pad en verschillende inzichten hebben geleid.

  Thema's: opgroeien, vriendschap, huiselijk geweld, ambitie