Algemene informatie schoolvoorstellingen

  Een selectie van de mooiste titels in het filmtheater, speciaal voor het onderwijs samengesteld.

  Jaarlijks vinden tijdens IDFA in de ochtenden speciale schoolvoorstellingen plaats in de filmtheaters Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, het Ketelhuis, EYE, Kriterion en De Balie. Hier zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Waar mogelijk is de regisseur van de film aanwezig in de zaal.

  Bekijk onderstaand de filmselectie voor de schoolvoorstellingen van de afgelopen editie van IDFA. Tijdens IDFA 2018 bezochten meer dan 10.000 scholieren het festival. Bekijk ook de videoreportage

  Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met educatie@idfa.nl

  Aanbod voor primair onderwijs
  Aanbod voor voortgezet onderwijs
  Aanbod voor mbo
  IDFA in het hele land

  Ondertiteling
  Internationale films worden altijd Nederlands ondertiteld.

  Lesmateriaal
  Bij iedere documentaire uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal, dat verdieping biedt aan de hand van informatie over maatschappelijke context, filmmaker, en de totstandkoming van de documentaire.

  Workshops
  Docenten die meer verdieping zoeken naar aanleiding van de geselecteerde documentaires kunnen zich aanmelden voor verschillende workshops, georganiseerd door Foam en/of de Animatiebus. Meer over de workshops

  Tarief
  Primair onderwijs: €3,00 per leerling
  Voortgezet onderwijs en mbo: €3,50 per leerling
  Er kan betaald worden via de voucherbank, en IDFA accepteert de Cultuurkaart.

  Landelijk
  Ieder jaar breiden de IDFA schoolvoorstellingen zich uit over extra locaties in het land. IDFA hoopt hiermee meer scholieren de kans te bieden om mooie documentaires te zien. De deelnemende theaters zijn: Podium Mozaïek in Amsterdam West, Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost, Muziekhuis Boxtel (namens CultuurBox), Beeld en Geluid in Hilversum, Lux in Nijmegen, Chassé Theater Breda, Parkvilla in Alphen aan den Rijn, Natlab in Eindhoven, KINO Rotterdam, LantarenVenster Rotterdam, De Nieuwe Scene in Venlo, Filmschuur Haarlem, Filmhuis Den Haag, Luxor Theater in Zutphen en Het Fraterhuis in Zwolle. Wil jij ook graag schoolvoorstellingen in een theater bij jou in de buurt? Laat het ons weten via educatie@idfa.nl, dan nemen wij contact met ze op!