Algemene informatie schoolvoorstellingen

  Een selectie van de mooiste titels in het filmtheater, speciaal voor het onderwijs samengesteld.

  Jaarlijks vinden er tijdens IDFA in de ochtenden speciale schoolvoorstellingen plaats in de bioscopen Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, het Ketelhuis, en EYE. Hier zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Waar mogelijk is de regisseur van de film aanwezig in de zaal. Tijdens IDFA 2017 bezochten rond de 10.000 scholieren het festival.

  Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor de schoolvoorstellingen. Heb je toch nog vragen? Neem contact op met educatie@idfa.nl

  Aanbod primair onderwijs
  Aanbod voortgezet onderwijs

  Landelijk
  Ieder jaar breiden de IDFA schoolvoorstellingen zich uit over extra locaties in het land. IDFA hoopt hiermee meer scholieren de kans te bieden om mooie documentaires te zien. De deelnemende theaters zijn: Podium Mozaïek in Amsterdam West, Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost, Lux in Nijmegen, Chassé Theater Breda, Parkvilla in Alphen aan den Rijn, KINO Rotterdam, De Nieuwe Scene in Venlo, Filmschuur Haarlem en Filmhuis Den Haag. Wil jij ook graag schoolvoorstellingen bij jouw theater in de buurt? Verzoek hen dan contact op te nemen met educatie@idfa.nl

  Lesmateriaal
  Bij iedere documentaire uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal, dat verdieping biedt aan de hand van informatie over context, filmmaker, en de totstandkoming van de documentaire.

  Prijzen
  • Primair onderwijs: €3,- per leerling
  • Voortgezet onderwijs: €3,50 per leerling
  Er kan betaald worden via de voucherbank, en IDFA accepteert de Cultuurkaart.

  Workshops

  Docenten die meer verdieping zoeken naar aanleiding van de geselecteerde documentaires kunnen zich aanmelden voor verschillende workshops, georganiseerd door Foam en/of de Animatiebus.

  Meer over de workshops


  Blijf op de hoogte