FAQ: IDFA algemeen

  Veelgestelde vragen over het festival

  1. Hoe kom ik aan het programmamagazine?
  2. Wanneer en hoe laat start de kaartverkoop?
  3. Hoe word ik Vriend van IDFA?
  4. Welke films draaien in het Best of IDFA programma?
  5. Waar kan ik de kaartjes ophalen?
  6. Hoe werkt de Voordeelpas?
  7. Ik heb een CJP-, studenten of Stadspas, hoe koop ik met korting een kaartje?
  8. Zijn de films Nederlands of Engels ondertiteld?
  9. Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik kan hem niet afronden.

  1. Hoe kom ik aan het programmamagazine? Op donderdag 1 november zit het programmamagazine als bijlage bij de Volkskrant. Je kunt het vanaf die datum ook gratis ophalen bij de diverse filmtheaters (zoals Pathé de Munt, Pathé Tuschinski, De Brakke Grond) en bij diverse uitgaanslocaties in Amsterdam. Vrienden van IDFA krijgen het programmamagazine al op 27 oktober thuisgestuurd.

  2. Wanneer en hoe laat start de kaartverkoop? De reguliere online kaartverkoop start op donderdag 1 november om 9:00. Vrienden van IDFA krijgen al op 29 oktober vanaf 12:00 toegang tot een exclusieve online voorverkoop. In oktober gaan ook al enkele voorstellingen in de verkoop, zoals The Best of IDFA.

  3. Hoe word ik Vriend van IDFA? Je kunt al Vriend van IDFA worden vanaf €3,- per maand. Je kunt op onze website een formulier invullen waarmee je ons machtigt een maandelijks bedrag van je rekening af te laten schrijven. Het is ook mogelijk om één bedrag per jaar te storten. Zie de pagina Word Vriend van IDFA voor meer informatie.

  4. Welke films draaien in het The Best of IDFA programma? Het programma The Best of IDFA vertoont in het laatste weekend van het festival de publieksfavorieten. Op donderdag 22 november wordt bekend gemaakt welke films er in het programma draaien.

  5. Waar kan ik de kaartjes ophalen? Je ontvangt de tickets per e-mail en kunt deze zelf uitprinten. Kaartjes kunnen ook worden opgehaald bij de festivalkassa's in Pathé de Munt, Pathé Tuschinski Arthouse, EYE, de Brakke Grond, Het Ketelhuis, De Kleine Komedie, De Balie, Carré, Podium Mozaïek en de Tolhuistuin.

  6. Hoe werkt de Voordeelpas? De Voordeelpas is het persoonsgebonden toegangsbewijs waarmee je met korting naar veel van de films kunt tijdens het festival. Na aanschaf van tickets voor vijf films heb je de aanschaf van de Voordeelpas al terugverdiend. Lees verder voor meer informatie over de Voordeelpas.

  7. Ik heb een CJP/studentenpas/Stadspas, hoe kan ik mijn kaartjes met korting aanschaffen? Met CJP, studentenpas en Stadspas kunnen kaarten met korting worden gekocht, zowel online als aan de kassa's. Koop je online kaarten met studentenpas of Stadspas, dan krijg je een aankoopbewijs gemaild. Ga met het aankoopbewijs langs de kassa waar je op vertoon van je pas de toegangskaarten krijgt. Kaarten gekocht met CJP? Dan ontvang je een e-ticket waarmee je direct naar de zaal kunt.

  8. Zijn de films Nederlands of Engels ondertiteld? IDFA is een internationaal festival; de voertaal is Engels. Engelstalige films zijn meestal niet ondertiteld. Films in een andere taal dan Engels krijgen Engelse ondertiteling. Uitzondering hierop vormt de special IDFA Junior, waarin alle films die niet-Nederlandstalig zijn Nederlandse ondertiteling krijgen.

  9. Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik kan hem niet afronden. Je bestelling moet binnen drie kwartier worden afgerond. Sluit in de tussentijd niet de browser.