Films inzenden voor IDFA 2020

  De inzendingen voor IDFA 2020 zijn geopend! Vanaf nu kun je je films, performances en interactieve/immersieve projecten insturen voor de 33e editie van het festival, dat plaatsvindt van 18 tot 29 november 2020.

  Over IDFA

  IDFA selecteert jaarlijks zo'n 300 titels binnen tien competities, een scala aan non-competitieve programma-onderdelen, en een uitgebreid nieuwe media programma dat zowel een fysieke tentoonstellingen als live performances kent. Met locaties door heel Amsteram verwelkomt het festival jaarlijks rond de 295.000 bezoekers, waaronder 3.300 filmprofessionals en 40.000 schoolkinderen. Dit maakt IDFA tot het grootste en meest invloedrijke festival voor documentaire en nieuwe media ter wereld.

  We zien er naar uit om ook dit jaar weer een groot aantal documentairefilms en andere non-fictieprojecten te ontvangen.

  Deadlines

  Onze deadlines zijn:

  • 1 mei 2020 - voor alle films die zijn afgerond tussen 1 augustus 2019 en 30 april 2020;
  • 1 juli 2020 - voor alle performances en interactieve/immersieve nieuwe media projecten;
  • 1 augustus 2020 - voor alle films die zijn afgerond na 30 april 2020.

  We raden je aan je afgemaakte project zo snel mogelijk in te sturen.

  Wat verandert er dit jaar?

  • De IDFA Competition for Student Documentary accepteert vanaf dit jaar alleen wereld- internationale- en Europese premières.
  • 1 juli is de nieuwe deadline voor live performances en interactieve/immersieve nieuwe media projecten. Dit betreft de onderdelen IDFA DocLab, IDFA on Stage, en overige programmasecties waarbinnen vernieuwende vertoningsmogelijkheden voor documentairekunst een plek krijgen
  • Stuur je een project in voor IDFA on Stage? Gebruik dan het formulier voor performances en nieuwe mediaprojecten, niet het formulier voor films.