IDFAcademy & NPO-fonds workshop

  Jonge talenten ontwikkelen onder begeleiding van gerenommeerde documentairemakers een filmplan

  Tijdens de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop ontwikkelen zes jonge Nederlandstalige talenten een documentaireplan in tekst en beeld.

  Bekijk de deelnemers & tutors 2019

  Programma

  Tijdens de workshop worden de deelnemers inhoudelijk begeleid bij het verwerken van de research, het structureren van het idee en het schrijven van een filmplan dat kan resulteren in een documentaire van 50/55 minuten, een documentaire van 25 minuten of een webdocumentaire. Behalve het gezamenlijk doorspreken van de plannen worden er verschillende gastlessen georganiseerd ter inspiratie door regisseurs en professionals uit andere disciplines. Deelnemers komen gemiddeld 1 keer per week bij elkaar en kunnen uitgaan van ongeveer 2/3 dagen werk per week. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een producent en ontvangt €5.000 om een teaser te ontwikkelen. Tijdens IDFA worden de plannen en teasers gepresenteerd aan de Nederlandse publieke omroepen. Op deze bijeenkomst ontvangt de winnende film van het NPO-fonds de Karen de Bok Talent Award, een ontwikkelingsbijdrage van max. €25.000.

  Profiel

  De workshop is bedoeld voor beginnende makers, die ten minste één (korte) documentaire op hun naam staan waaruit talent en ambitie blijkt en die is vertoond op televisie of een ander toonaangevend platform (festival, bioscoop, digitaal platform etc.). Makers kunnen niet in vaste dienst zijn bij een Nederlandse publieke omroep.

  De voertaal van de workshop is Nederlands: makers dienen de Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen. Elke deelnemer wordt in het traject gekoppeld aan een producent. Alle deelnemers dienen goed voorbereid en bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

  Data & aanmelden

  De IDFAcademy & NPO-fonds Workshop vindt plaats van eind augustus tot eind november 2019 in Amsterdam. De eerste kennismaking vindt plaats in de eerste week van juli. Deelname aan de workshop kost €500,-.

  De deadline voor aanmelden is inmiddels voorbij.

  Deelnemers van de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop 2019

  De IDFAcademy & NPO-fonds Workshop maakt deel uit van IDFA's programma omtrent talentontwikkeling en wordt mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds, Creative Europe Media, Dioraphte, Vevam en Videoland Academy.