IDFAcademy & NPO-fonds workshop

  Jonge talenten ontwikkelen onder begeleiding van gerenommeerde documentairemakers een filmplan

  Tijdens de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop ontwikkelen zes jonge Nederlandse documentairetalenten een filmplan in tekst en beeld voor een documentaire van 50-60 minuten.

  Programma

  Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een producent en ontvangt een geldbedrag om een teaser te ontwikkelen. Tijdens IDFA worden de plannen en teasers gepresenteerd aan de Nederlandse publieke omroepen. Op deze bijeenkomst ontvangt de winnende film de Karen de Bok Talent Award, een ontwikkelingsbeurs van het NPO-fonds, naast extra financiering voor een nieuwe teaser.

  Vorig jaar waren de tutors Marjoleine Boonstra en Tom Fassaert. Op 15 november 2018 werd de Karen de Bok Talent Prijs uitgereikt aan Shamira Raphaëla voor haar filmplan Downfall of a Superwoman.

  Deelnemers

  Elk jaar worden zes jonge Nederlandse documentairetalenten geselecteerd voor de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. Het programma is gericht op opkomende filmmakers die aan hun eerste of tweede film werken en die beschikken over een relevante opleiding of ervaring in het vak. Deze workshop is uitsluitend voor Nederlandstalige deelnemers.

  Data

  De volgende IDFAcademy & NPO-fonds Workshop vindt plaats van augustus tot november 2019. Het aanmeldingsformulier komt online in maart 2019.

  Shamira Raphaëla, deelnemer en winnaar van de Karen de Bok Talent Award 2018