IDFAcademy tijdens IDFA

  Een intensief trainingsprogramma voor opkomende documentairemakers en producenten

  IDFAcademy geeft ieder jaar in november internationaal filmtalent de kans om gerenommeerde documentaireprofessionals te ontmoeten die hun kennis willen overdragen. Dit jaar zal de IDFAcademy tijdens IDFA verhuizen naar een online programma om filmmakers van over de hele wereld zo goed mogelijk tegemoet te komen. De prijs voor deelname aan het IDFAcademy programma is 125 EUR ex BTW.

  Naar het accreditatieformulier

  Programma

  Tijdens de intensieve training leren deelnemers meer over de markt van de documentaire-industrie en worden ze op de hoogte gebracht van de laatste trends binnen de documentaireproductie. Trends en modellen van over de hele wereld komen aan bod, zodat deelnemers een brede kijk op de sector ontwikkelen. Het programma bestaat uit masterclasses van bekende regisseurs en kleinere sessies over onderwerpen als outreach en distributie. Hier kun je alles lezen over het programma van 2019.

  Deelnemers

  Aan IDFAcademy kunnen regisseurs en producers meedoen die hun eerste of tweede film maken, die hun talent in eigen land hebben bewezen en die een internationale carrière ambiëren. Filmstudenten komen niet in aanmerking voor IDFAcademy. Ook al ligt de focus van het programma niet op een project, deelnemers dienen wel een lopend project of voltooide film te hebben tijdens IDFAcademy. Zo kunnen zij gedurende deze dagen de algemene kennis en adviezen toepassen op hun eigen documentaire.

  Data

  De volgende IDFAcademy vindt online plaats op 19, 20, 23, 24 en 25 november 2020. Voor meer informatie over IDFAcademy, mail naar idfacademy@idfa.nl.

  Meer over IDFAcademy tijdens IDFA

  IDFA's talentontwikkelingsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe Media, Dioraphte, VEVAM, Videoland en NPO-fonds.