IDFAcademy tijdens IDFA

  Een intensief vierdaags trainingsprogramma voor opkomende documentairemakers en producenten

  IDFAcademy geeft ieder jaar in november internationaal filmtalent de kans om gerenommeerde documentaireprofessionals te ontmoeten die hun kennis willen overdragen.

  Naar het accreditatieformulier

  Programma

  Tijdens de intensieve vierdaagse training leren deelnemers meer over de markt van de documentaire-industrie en worden ze op de hoogte gebracht van de laatste trends binnen de documentaireproductie. Trends en modellen van over de hele wereld komen aan bod, zodat deelnemers een brede kijk op de sector ontwikkelen. Het programma bestaat uit masterclasses van bekende regisseurs en kleinere sessies over onderwerpen als outreach en distributie. Deelnemers doen mee aan rondetafelgesprekken en een-op-eensessies zodat ze hun netwerk kunnen versterken. Hier kun je alles lezen over het programma van 2018.

  Deelnemers

  Aan IDFAcademy kunnen 100 regisseurs en producers meedoen die hun eerste of tweede film maken, die hun talent in eigen land hebben bewezen en die een internationale carrière ambiëren. Filmstudenten komen niet in aanmerking voor IDFAcademy. Ook al ligt de focus van het programma niet op een project, deelnemers dienen wel een lopend project of voltooide film te hebben tijdens IDFAcademy. Zo kunnen zij gedurende deze vier dagen de algemene kennis en adviezen toepassen op hun eigen documentaire. Bekijk wie er afgelopen jaar meedeed aan IDFAcademy tijdens IDFA.

  Data

  De volgende IDFAcademy vindt plaats van donderdag 21 november t/m zondag 24 november 2019. Het accreditatieformulier is nu beschikbaar en de aanmeldingsdeadline is 1 september. De selectie wordt half oktober gemaakt. Voor meer informatie over IDFAcademy, mail naar idfacademy@idfa.nl.

  Meer over IDFAcademy tijdens IDFA

  IDFA Film Student Route

  IDFA en de Nederlandse Filmacademie presenteren een nieuwe editie van de succesvolle IDFA Film Student Route: een op maat gemaakt programma voor filmstudenten van filmacademies en filmscholen. Deze route door het IDFA-programma gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse internationale documentaire-industrie. De IDFA Film Student Route omvat onder andere de IDFA Film Academy Day bij de Nederlandse Filmacademie, masterclasses, films uit het programma van IDFA 2019 met Q&A's en de kans om te netwerken met internationale filmstudenten en professionals.

  Filmacademies en filmscholen worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de IDFA Film Student Route. Studenten en docenten ontvangen een speciale groepskorting van 15% op de IDFA Guest Pass.

  Neem contact op met Dymme Plomp via dymme@idfa.nl

  IDFAcademy wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe Media, Dioraphte en Vevam