IDFA voor professionals

    Met jaarlijks rond de 3,000 professionele gasten, waaronder honderden filmmakers die hun nieuwste werk naar Amsterdam brengen, is IDFA een van 's werelds belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de documentaire industrie.

    Gelijktijdig met het filmfestival vinden in November twee markten plaats. Op Docs for Sale worden de nieuwste creatieve documentaires gepresenteerd aan een publiek van TV-aankopers, distributeurs en festivalprogrammeurs van over de hele wereld. De cofinancierings- en coproductiemarkt IDFA Forum brengt onafhankelijke filmmakers in contact met potentiële financiers, fondsen en coproducenten om hun films gemaakt te krijgen. Het nieuwe media-programma IDFA DocLab biedt een groot aanbod aan professionele activiteiten rondom de nieuwste ontwikkelingen binnen de interactieve documentaire, zoals een conferentie, trainingsprogramma, panels en diverse netwerkmogelijkheden.

    Buiten de festivalperiode staat IDFA zeker niet stil. Het IDFA Bertha Fund stimuleert het documentaire klimaat in ontwikkelingslanden, door de productie van creatieve documentaires en de vertoning van die films in hun eigen thuisgebieden te ondersteunen. Daarnaast investeert IDFA in aanstormende talenten in documentaire filmmaken, productie en digitale media via de workshops en trainingsprogramma's van IDFAcademy. Onder Festivaldata vindt u alle informatie over deadlines voor aanmelden en de festivaldata op een rij.