IDFA voor professionals

    Met jaarlijks rond de 3.000 professionals te gast, waaronder honderden filmmakers die hun nieuwste werk naar Amsterdam brengen, is IDFA een van 's werelds belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de documentaire-industrie.

    Tijdens het festival in november vinden er twee markten plaats. Op Docs for Sale worden de nieuwste creatieve documentaires gepresenteerd aan tv-aankopers, distributeurs en festivalprogrammeurs van over de hele wereld. De cofinancierings- en coproductiemarkt IDFA Forum brengt onafhankelijke filmmakers in contact met potentiële financiers, fondsen en coproducenten om hun films te realiseren. Met ons steeds groter wordende Industry-programma, vol presentaties, sessies en adviesgesprekken, blijven onze gasten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de documentairemarkt. Het nieuwe media-programma IDFA DocLab biedt professionals talloze activiteiten rondom de nieuwste ontwikkelingen in interactieve documentaire, zoals de Interactive Conference, Immersive Network, DocLab Academy en verschillende presentaties.

    Buiten de festivalperiode staat IDFA niet stil. Het IDFA Bertha Fund stimuleert de documentaire-industrie in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa door de productie en distributie van creatieve documentaires daar te ondersteunen. Ook investeert IDFA in aanstormende documentairemakers, producers en digitale media-makers via de workshops en trainingsprogramma's van IDFAcademy.

    Belangrijke data IDFA 2019
    Praktische informatie IDFA 2019