Champ & Crowley - Cowboy Up

  Advies: brugklas

  Filmblok 1 voor het voortgezet onderwijs bestaat uit de films Crowley - Cowboy Up en Champ. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten; dit is inclusief nagesprek en/of Q&A. Bij beide titels wordt filmspecifiek lesmateriaal ontwikkeld. Het wordt aanbevolen de leerlingen voor te bereiden op het filmbezoek.

  De inschrijvingen zijn gesloten. Heb je vragen, opmerkingen, en/of toch nog interesse? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl

  Bijbehorend lesmateriaal
  Algemene informatie

  Crowley - Cowboy Up

  Regie: Andre Hörmann
  Productie: Telekult Film und Medienproduktion, Duitsland, 2015, 16 min., Nederlands ondertiteld

  Vechtend tegen zijn tranen probeert de Amerikaanse Crowley (14) te vertellen over zijn verongelukte broer Yancie en over zijn gescheiden ouders. Maar Crowley laat zich niet zomaar kisten door het leven. Hij heeft een droom: net zoals Yancie een goede rodeorijder worden. We zien hoe de kleine, kwetsbaar ogende puber heen en weer danst op de rug van een wild paard, omringd door het stoffige landschap van Colorado. Is hij er na al die tijd klaar voor om op de rug van een stier de arena in te gaan?

  Thema's: familie, verlies, opgroeien, ambitie

  Champ

  Regie: Cassandra Offenberg
  Productie: HazazaH Pictures, Nederland, 2019, 16 min.

  Esma (14) is een kickbokstalent met de ambitie om ‘s werelds beste vechter te worden. Ze is niet bang voor haar tegenstanders, maar wel om haar ernstig zieke moeder te verliezen. De film laat zien hoe Esma ondanks haar continue angst hard werkt om zich voor te bereiden op haar moeilijkste partij ooit. Maar hoe vecht je voor een toekomst die zowel opwindend als beangstigend is?

  Thema's: familie, sport, doorzettingsvermogen