Kids & Docs Workshop

  Aanstormende filmtalenten ontwikkelen een plan voor een jeugddocumentaire.

  Tijdens de Kids & Docs Workshop, in samenwerking met Cinekid sinds 1999 en ondersteund door het NPO-fonds sinds 2017, ontwikkelen de deelnemers een plan voor een jeugddocumentaire. Iedere filmmaker krijgt ondersteuning van een van de deelnemende Nederlandse omroepen.

  Programma

  Tijdens de workshop ontwikkelen de makers hun project begeleid door een ervaren filmmaker. Afgelopen jaar werd de workshop begeleid door de prijswinnende documentairemaker Ester Gould (A Strange Love Affair with Ego, Strike a Pose en Schuldig).

  Naast deze mentor, zijn er gastdocenten die verschillende invalshoeken van het ontwikkel- en maakproces bespreken. De workshop richt zich op de artistieke vaardigheden van de maker, daagt hen uit met hun project iets toe te voegen aan het genre jeugddocumentaire en stimuleert hen elkaar als collega’s verder te helpen. Uitgangspunt van de documentaires is de belevingswereld van kinderen. Elke regisseur is bij aanvang gekoppeld aan één van de Nederlandse publieke omroepen. Als de plannen in productie gaan, zullen de films die eruit voortkomen worden vertoond op Cinekid en/of IDFA en vervolgens uitgezonden worden door Zapp.

  Deelnemers

  De workshop begint bij een zorgvuldige werving en selectie van talentvolle deelnemers. Zij hebben al minstens één documentaire of jeugdproductie op hun naam staan, die vertoond is op televisie of festivals. Deze makers leveren voor aanmelding een uitgewerkt idee voor een jeugddocumentaire in. Ook sturen zij een motivatie en eerder werk mee. Op basis hiervan wordt een selectie gemaakt en worden de makers gekoppeld aan de deelnemende omroepen en producenten.

  Data

  De volgende Kids & Docs Workshop vindt plaats gedurende enkele maanden in 2019. Exacte data volgen.