Locaties & toegankelijkheid

  Op deze pagina vind je een overzicht van de festivallocaties tijdens IDFA 2018.

  IDFA bezoeken voor mindervaliden

  Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, wordt het sterk aangeraden om voor uw bezoek contact op te nemen met: kassainfo@idfa.nl. Zo kunnen wij uw bezoek zo aangenaam mogelijk maken!

  Algemene informatie over parkeren in Amsterdam voor mindervalide bezoekers lees je hier op de website van de gemeente.

  Café de Jaren (Festivalcafé)

  Nieuwe Doelenstraat 20
  Iedere dag dj's, dagschotels en drankjes in het hart van het festival. Tot 's avonds laat! Meer info

  Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk. De entree heeft een trap van vier treden. Lift aanwezig naar de eerste verdieping. Geen invalidetoilet aanwezig en de toiletten zijn uitsluitend per trap te bereiken. In de directe omgeving zijn geen invalideparkeerplaatsen aanwezig.

  Pathé Tuschinski

  Reguliersbreestraat 26

  Tuschinski is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of met openbaar vervoer: tram 4, 9, 16, 24. Mocht je met de auto komen dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt: Parkeergarage The Bank (Amstelstraat 12), Parkeergarage Stopera (Waterlooplein 28), Parkeergarage Apcoa Prins en Keizer (Prinsengracht 927).

  Rolstoeltoegankelijk: lift via het arthouse. Invalidentoilet aanwezig. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig. Er is één invalideparkeerplaats op de Reguliersdwarsstraat.

  ​Pathé de Munt

  Vijzelstraat 15

  Pathé de Munt is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of met openbaar vervoer: tram 4, 9, 16, 24. Mocht je met de auto komen dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt: Parkeergarage The Bank (Amstelstraat 12), Parkeergarage Stopera (Waterlooplein 28), Parkeergarage Apcoa Prins en Keizer (Prinsengracht 927).

  Rolstoeltoegankelijk: lift met assistentie. Invalidentoilet aanwezig. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig. Er is één invalideparkeerplaats op de Reguliersdwarsstraat.

  EYE

  IJpromenade 1

  Rolstoeltoegankelijk: de lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree. Invalidentoiletten aanwezig. Er zijn twee invalideparkeerplaatsen in de parkeergarage van de naastgelegen A'DAM Toren: de uitgang 'A'DAM Toren' heeft een rolstoelvriendelijke buitendeur. Ringleidingen (12) voor slechthorenden aanwezig.

  Men kan vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij EYE via info@eyefilm.nl.

  Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

  Nes 45

  Rolstoeltoegankelijk. Invalidentoilet aanwezig. Er zijn geen invalideparkeerplaatsen in de buurt van de locatie. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig.

  De Kleine Komedie

  Amstel 56-58

  Deze locatie is niet rolstoelvriendelijk, vanwege de monumentale status van het pand. Er is een speciale plek voor rolstoelgebruikers (geen elektrische rolstoelen), maar geen lift aanwezig. Medewerkers assisteren u bij aankomst en vertrek. Geen invalidentoilet aanwezig. Er zijn geen invalideparkeerplaatsen in de buurt van de locatie. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig.

  Koninklijk Theater Carré

  Amstel 115-125

  Rolstoeltoegankelijk. Invalidentoilet aanwezig. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig tegen €10,- borg, meld je even bij de theatermedewerkers. Invalideparkeerplaatsen aanwezig binnen 100 meter van de locatie en voorrijden is toegestaan.

  Het Ketelhuis

  Pazzanistraat 4

  Rolstoeltoegankelijk, niet geschikt voor elektrische rolstoelen. Lift met assistentie naar zaal 1 op de eerste verdieping. Invalidentoilet aanwezig. Er zijn twee invalideparkeerplaatsen op het Westergasterrein in de buurt van de locatie, ter hoogte van de Bakkerswinkel. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig.

  De Balie

  Kleine-Gartmanplantsoen 10

  Rolstoeltoegankelijk: de hoofdingang van het gebouw beschikt over een invalidelift. Alle zalen zijn toegankelijk met trapliften. Invalidentoilet aanwezig. Invalideparkeerplaatsen zijn aanwezig in de buurt van de locatie. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig.

  Podium Mozaïek

  Bos en Lommerweg 191

  Rolstoeltoegankelijk. Invalidentoilet aanwezig. Aan de achterzijde van het pand is een invalideparkeerplaats. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig.

  Tolhuistuin

  IJpromenade 2

  Rolstoeltoegankelijk: lift aanwezig, niet geschikt voor scootmobiel. Invalidentoilet aanwezig, met assistentie voor deurslot. Invalideparkeerplaatsen zijn aanwezig in de buurt van de locatie, met assistentie vanuit het theater. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig.

  Bijlmer Parktheater

  Anton de Komplein 240

  Rolstoeltoegankelijk. Invalidentoilet aanwezig. Het theater beschikt over twee invalideparkeerplaatsen voor houders van een invalidebewijs en kunnen niet worden gereserveerd. Ringleiding voor slechthorenden niet aanwezig, wel een draadloos systeem met beltpack en een koptelefoon.

  DeLaMar Theater

  Marnixstraat 402

  Rolstoeltoegankelijk, afhankelijk van het formaat van de (elektrische) rolstoel. Scootmobielen kunnen niet mee de zaal in. Het is mogelijk over te stappen op een reguliere stoel of een leenrolstoel. Invalidentoilet aanwezig. Parkeergarage Q-Park Europarking op de Marnixstraat beschikt over vier invalideparkeerplaatsen. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig bij de garderobe.

  ​Skatepark NOORD

  Aambeeldstraat 12

  Deze locatie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

  Industry locaties zijn te vinden op deze pagina.