Programma's voor primair onderwijs

  Drie filmblokken voor zesde-, zevende- en/of achtstegroepers en SBO

  IDFA presenteert: de nieuwe festivalselectie voor het primair onderwijs! Ontdek met je leerlingen creatieve documentaires met impact en kom in november naar het festival of breng het festival naar school met ons nieuwe online programma. Nu Corona ons dwingt om afstand te houden, kunnen films juist helpen om nader tot elkaar te komen. De leerlingen worden door de hoofdpersonages meegenomen in hun bijzondere verhalen. Daarna reflecteren zij op wat ze gezamenlijk hebben gezien. Een bezoek aan IDFA verruimt zo de blik van leerlingen, stimuleert het empathisch vermogen en het verwoorden van een mening.

  Voor slechts 3,00 euro per leerling bezoek je een schoolvoorstelling en bieden we je lesmateriaal en een nagesprek in de zaal. Gezien de huidige omstandigheden heeft het zaalprogramma beperkte capaciteit (vol = vol!), daarom is het dit jaar ook mogelijk om de films online in de klas te bekijken. Je kunt het programma dan zelf naar wens invullen door het (optioneel) bijboeken van een live Q&A met de maker. Voor het online programma betaal je 25,00 euro per klas. Als je je hebt opgegeven voor het zaalprogramma, maar er geen plek meer is, nemen we contact op om de online opties te bespreken. Schrijf je voor half september in.

  Schrijf je in!
  Bekijk de folder

  Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl

  Voor het bezoek aan IDFA kunnen Amsterdamse scholen in het po, so, sbo en vso gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam, een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Kijk voor meer informatie op www.mocca.amsterdam/cultuurbus.