Sneak peek: IDFA 2018 Industrie programma

  Naar goed gebruik biedt ook IDFA dit jaar een uitgebreid programma voor professionals. Van spraakmakende discussies tot constructieve rondetafelgesprekken. Het programma van dit jaar weerspiegelt de dynamische verschuivingen die zich momenteel voordoen in de internationale documentaire wereld. Het IDFA-programma voor professionals bevat vertrouwde successen en nieuwe onderdelen, zoals Docs for Sale, IDFA Forum, IDFAcademy en de DocLab Interactieve conferentie. Aangevuld met Industry Talks, sessies, en adviesbijeenkomsten. Bekijk het programma en plan uw bezoek aan IDFA 2018. Het volledige Industry-programma zal half oktober worden gepubliceerd.

  Industry Talk over SVoD platforms

  De documentaire wereld ondergaat grote veranderingen, waar IDFA als gemeenschap van makers, producenten, kopers en verkopers over moeten discussiëren. Waar liggen de kansen in deze onstuimig veranderende wereld van nieuwe (EU-)regelgeving en de nieuwe uitdagingen die de zeer invloedrijke nieuwe streaming reuzen bieden?

  Datum wordt later bekend gemaakt.

  Interactieve conferentie DocLab

  De DocLab Interactieve Conferentie vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november. Dit evenement, gepresenteerd als onderdeel van het IDFA 2018 focusprogramma Humanoid Cookbook, brengt toonaangevende kunstenaars, digitale pioniers en denkers samen voor een dag vol inspirerende presentaties, visies op de toekomst en experimenten met het publiek. NB: let op uw agenda, de conferentie is dit jaar voor het eerst niet op de zondag, maar op de zaterdag.

  Zaterdag 17 november.

  IDFA Producenten Netwerk

  Het Producenten Netwerk is van oudsher een van de belangrijkste IDFA-onderdelen voor professionals, dit jaar op zaterdag 17 november. Het behelst een rondetafelgesprek en netwerklunch waar producenten elkaar ontmoeten en samenwerkingsmogelijkheden bespreken met productiepartners. Daarnaast krijgt de bezoeker van dit onderdeel (alleen op inschrijving) meer informatie over internationale coproductiemogelijkheden.

  Zaterdag 17 november.

  Industry Talk over het bewaren en restaureren van documentaires

  Wie bepaalt welke films bewaard blijven? En met welke reden? Deze exclusieve Industry Talk behandelt de restauratie en conservering van documentaires. Na deze lezing kun je de IDFA 2018 wereldpremière van de vroegst bekende lange documentaire bijwonen. Anniversary of the Revolution by Dziga Vertov (1919), waar tot voor kort alleen fragmenten van bekend waren, is op initiatief van IDFA en Eye geheel gerestaureerd.

  Datum wordt later bekend gemaakt.