Steun het IDFA Bertha Fund

  Financiering voor filmmakers uit ontwikkelingslanden

  In veel niet-westerse landen is het voor filmmakers erg moeilijk een documentaire te maken. Het IDFA Bertha Fund steunt filmmakers in ontwikkelingslanden. Jij kunt ook helpen.

  Waarom het IDFA Bertha Fund?

  Naast een gebrek aan financiering is censuur in deze landen vaak aan de orde van de dag en zijn de mensenrechten in het geding. Het stimuleren van een onafhankelijke filmcultuur vinden wij van groot belang. Ook omdat deze verhalen een aanvulling zijn op het reguliere aanbod: de dominante westerse beeldcultuur.

  Het IDFA Bertha Fund ontvangt jaarlijks ruim 700 aanvragen en kan daarvan circa 30 documentaires financieel ondersteunen. Deze films gaan vervolgens tijdens IDFA in première. Hiermee wordt niet alleen een groot publiek bereikt, maar worden de ondersteunde films ook gepromoot en verkocht aan internationale televisiezenders en festivalprogrammeurs. Zo gaan deze verhalen de wereld over.

  Het fonds ondersteunt documentairemakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa.

  Wat kan jij doen?

  Het fonds heeft sinds 2013 een structurele partner: de Engelse Bertha Foundation. Met jouw steun kunnen we meer films met belangrijke verhalen mogelijk maken en tijdens IDFA in première laten gaan.

  Je kunt als particulier - maar ook als bedrijf - het IDFA Bertha Fund ondersteunen met een eenmalige donatie, maar ook op een structurele manier. Wij betrekken je op diverse manieren bij de activiteiten van het fonds. Zo houden we je op de hoogte van het productieproces van de projecten die worden gehonoreerd. Maar je kunt ook denken aan speciale voorstellingen tijdens IDFA waarbij de filmmaker aanwezig is. Wil je meer weten over het steunen van IBF? Neem dan contact op voor een gesprek met de directeur van het fonds: Isabel Arrate Fernandez, isabel@idfa.nl.

  Steun het IDFA Bertha Fund

  Urgente en waardevolle verhalen

  Kabul, City in the Wind, Amal, A Thousand Girls Like Me, The Next Guardian, In Praise of Nothing: een greep uit de succesvolle documentaires die op IDFA te zien waren en tot stand kwamen met een bijdrage van het IDFA Bertha Fund. Dit fonds (voorheen het Jan Vrijman Fonds) ondersteunt sinds 1997 filmmakers uit ontwikkelingslanden, zodat hun films gemaakt en vertoond kunnen worden. Een bijdrage van het fonds helpt hen bij de ontwikkeling en research van hun project, het filmen, het monteren of de afwerking. Zo vinden hun urgente en krachtige verhalen gehoor in eigen land en daarbuiten.