Films en projecten inzenden voor IDFA 2019

  De deadline om projecten in te zenden voor IDFA 2019 is verstreken. Vanaf maart kun je hier weer terecht voor de inzendingen van IDFA 2020.

  Voor de filmmarkten van IDFA gelden andere richtlijnen. Check hiervoor de aparte pagina's van IDFA Forum en Docs for Sale.

  Deadlines voor inzending

  De twee deadlines zijn:

  • 1 mei 2019 – voor alle films en projecten die tussen 1 augustus 2018 en 30 april 2019 zijn voltooid
  • 1 augustus 2019 – voor alle films en projecten voltooid na 30 april 2019.

  Wij moedigen iedereen aan hun werk zodra het voltooid is in te dienen.

  Je film inzenden bij IDFA

  Lees het reglement aandachtig door voordat je je documentaire indient. Heb je vragen over het inzenden van je werk? Bekijk dan de FAQ’s: IDFA inzending, of neem contact met ons op.

  Je interactieve/immersieve project inzenden bij IDFA DocLab

  Je interactieve/immersieve werk kun je insturen via het aparte DocLab inzendingsformulier. Lees het reglement zorgvuldig door voordat je je project inzendt. IDFA DocLab staat open voor allerlei formats die een documentaireverhaal vertellen of nieuwe werkelijkheden onderzoeken, zoals webdocumentaires, virtual reality, artificial intelligence, fysieke installaties, multimediajournalistiek en liveoptredens. Je vindt de volledige lijst met formats die DocLab accepteert in de FAQ’s: DocLab inzending. Alle projecten die bij DocLab worden ingezonden komen in aanmerking voor de Digital Storytelling Award en de Immersive Non-Fiction Award.

  Nieuw dit jaar in IDFA’s programmaonderdelen

  In onze programmaonderdelen Frontlight, Luminous, Best of Fests, Masters en Paradocs accepteren we dit jaar films van alle lengtes, inclusief korte films. De IDFA Competition for Short Documentary staat alleen nog open voor wereldpremières en internationale en Europese premières. Na de succesvolle start van IDFA on Stage in 2018, is dit programmaonderdeel nu officieel open voor inzendingen en is het als zodanig opgenomen in ons inschrijfformulier. De structuur van de IDFA Awards wordt in 2019 ontwikkeld. Binnenkort brengen we je hiervan op de hoogte.

  Nieuw in het inzendproces

  Om het indienen van films en projecten makkelijker te maken, zijn er nu aparte inschrijfformulieren voor IDFA en IDFA DocLab. Ook zijn er aparte FAQ-pagina's voor het indienen van films en het indienen van interactieve/immersieve projecten.

  Toegankelijkheid

  Omdat we ons inzetten voor een inclusieve festivalervaring, werken we dit jaar aan een zo toegankelijk mogelijke programmering. Als je film wordt geselecteerd, vragen we je waar mogelijk meer toegankelijke filmformaten aan te bieden; we nemen contact met je op om te vragen of er een versie beschikbaar is met volledige Engelse ondertiteling, Closed Captions en/of Descriptive Sound. Voor meer informatie, bekijk onze toegankelijkheidspagina.

  Closed Captioned (CC): Tekst op het scherm om aanvullende informatie of uitleg te geven.

  Descriptive Sound (DS): Via een koptelefoon beschikbare audiobeschrijvijng voor blinden en slechtzienden.