Toegankelijkheid

  Informatie voor bezoekers met een beperking

  IDFA vindt het belangrijk een inclusieve festivalervaring te bieden. Ons doel is om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor al ons publiek en de professionals die IDFA bezoeken. Daarom werken we er dit jaar aan zoveel mogelijk obstakels weg te nemen voor mensen met een beperking, zowel in onze programmering als in de bezoekerservaring. We zijn open over de voortgang van onze inspanningen en willen die graag met je delen.

  Op deze pagina plaatsen we steeds de meest recente toegankelijkheidsinformatie met betrekking tot het festival en onze overige activiteiten. Voor vragen, opmerkingen en suggesties, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactinformatie onderaan deze pagina.

  Toegankelijkheid & films of projecten inzenden

  Ben je een filmmaker met een beperking en heb je hulp nodig bij het indienen van je film, of stuit je op taalbarrières binnen het proces? Neem dan contact met ons op via de onderstaande manieren:

  Telefoon: +31 (0)20 6273329
  E-mail: program@idfa.nl

  Ben je een kunstenaar met een beperking en heb je hulp nodig bij het indienen van je project of performance, of stuit je op taalbarrières binnen het proces? Neem dan contact met ons op via:

  Telefoon: +31 (0)20 6273329
  E-mail: doclab@idfa.nl

  Voor alle overige filmmakers: als je film wordt geselecteerd, vragen we je waar mogelijk meer toegankelijke filmformaten aan te bieden. We nemen contact met je op om te vragen of er een versie beschikbaar is met volledige Engelse ondertiteling, Closed Captions en/of Descriptive Sound. Lees de oproep tot inzenden voor meer informatie. Als je een film of project inzendt en al een van deze formaten beschikbaar hebt of gaat maken, geef dit dan aan op het inzendformulier.

  Closed Captioned (CC): Tekst op het scherm om aanvullende informatie of uitleg te geven.

  Descriptive Sound (DS): Via een koptelefoon beschikbare audiobeschrijvijng voor blinden en slechtzienden.

  Informatie over toegankelijkheid van IDFA-locaties

  We streven ernaar om al onze locaties toegankelijk te maken voor bezoekers met auditieve- of gezichtsbeperkingen en bezoekers in een rolstoel. Helaas komt het voor dat de toegankelijkheid van een locatie op sommige vlakken nog tekort schiet.

  Zodra we de festivallocaties van IDFA 2020 aankondigen vind je de gedetailleerde toegankelijkheidsinformatie per locatie op deze pagina.

  Contact

  Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt met betrekking tot toegankelijkheid van IDFA, horen we dat graag. Bezoekers met beperkingen kunnen contact opnemen op de volgende manieren:

  T +31 (0)20 6273329 | E info@idfa.nl

  Post:

  International Documentary Film Festival Amsterdam
  Frederiksplein 52
  1017 XN Amsterdam
  Nederland

  We geven je zo snel mogelijk antwoord. Als je wilt dat we op een bepaalde manier contact met je opnemen, bijvoorbeeld per mail of telefoon, geef dit dan aan in je bericht.