Toegankelijkheid

  Informatie voor bezoekers met een beperking

  IDFA vindt het belangrijk een inclusieve festivalervaring te bieden. Ons doel is om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor al ons publiek en de professionals die IDFA bezoeken. Daarom werken we er dit jaar aan zoveel mogelijk obstakels weg te nemen voor mensen met een beperking, zowel in onze programmering als in de bezoekerservaring. We zijn open over de voortgang van onze inspanningen en willen die graag met je delen.

  Dit jaar streven we ernaar voorstellingen aan te bieden voor publiek met een gehoor- of gezichtsbeperking, evenals voorstellingen voor bezoekers die geen Engels verstaan. Maar, omdat we een internationaal festival zijn zal een groot deel van ons programma in het Engels zijn.

  Op deze pagina plaatsen we steeds de meest recente toegankelijkheidsinformatie met betrekking tot geplande evenementen, locaties, initiatieven en het festival in november. Voor vragen, opmerkingen en suggesties, kun je contact met ons opnemen via onderstaande manieren.

  Aankomende evenementen

  IDFA Special: Midnight Traveler (12 september)
  Met de rolstoel bereik je zaal 1 in Pathé Tuschinski via de lift in het naastgelegen Pathé Arthouse (adres Reguliersbreestraat 34). Een invalidentoilet is aanwezig. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig. Er is één invalideparkeerplaats op de Reguliersdwarsstraat.

  Melkweg x IDFA x Unseen: Talent Talks #3 (18 september)
  De Melkweg expo is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via de hoofdingang. Er is ook een rolstoel toegankelijke toiletruimte aanwezig.

  Toegankelijkheid & films of projecten inzenden

  Filmmakers die hun werk inzenden voor het festival: als je film wordt geselecteerd, vragen we je waar mogelijk meer toegankelijke filmformaten aan te bieden. We nemen contact met je op om te vragen of er een versie beschikbaar is met volledige Engelse ondertiteling, Closed Captions en/of Descriptive Sound. Lees de oproep tot inzenden voor meer informatie. Als je een film of project inzendt en al een van deze formaten beschikbaar hebt of gaat maken, geef dit dan aan op het inzendformulier.

  Closed Captioned (CC): Tekst op het scherm om aanvullende informatie of uitleg te geven.

  Descriptive Sound (DS): Via een koptelefoon beschikbare audiobeschrijvijng voor blinden en slechtzienden.

  Contact

  Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt met betrekking tot toegankelijkheid van IDFA, horen we dat graag. Bezoekers met beperkingen kunnen contact opnemen op de volgende manieren:

  Telefoon: +31 (0)20 6273329

  E-mail: info@idfa.nl

  Post:

  International Documentary Film Festival Amsterdam
  Frederiksplein 52
  1017 XN Amsterdam
  Nederland

  We geven je zo snel mogelijk antwoord. Als je wilt dat we op een bepaalde manier contact met je opnemen, bijvoorbeeld per mail of telefoon, geef dit dan aan in je bericht.