Word partner

  Ben jij de nieuwe partner van het grootste documentaire filmfestival ter wereld? IDFA biedt niet alleen de mogelijkheid je merk of product te profileren maar ook deel te nemen aan (inter)nationale mediacampagnes en te profiteren van ongeëvenaarde media-aandacht.

  We zijn altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen met creatieve en betrokken organisaties, die midden in de samenleving staan en een groot publiek met elkaar verbindt. IDFA is een ideale partner om je merk of bedrijf te positioneren. Maar het festival kan ook ingezet worden voor relatiemarketing of om de naams- en merkbekendheid van je organisatie uit te breiden én voor marketing- en salesdoelstellingen.

  Voor elke partner wordt een ideaal partnerschap op maat samengesteld, afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. Hieronder vind je meer informatie over Premium Partners, Hoofdpartners, Partners, Suppliers, Club IDFA en de Social Events.

  Premium Partner

  IDFA in Carré, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij

  Maximale zichtbaarheid en uitgebreide toegang tot het festival

  Een Premium Partnerschap is de hoogste categorie binnen de partnerschappen van IDFA. Het gaat om een branche exclusief partnerschap. Een Premium Partner wordt in alle festivaluitingen nadrukkelijk gecommuniceerd en ontvangt het meest uitgebreide pakket met advertenties en communicatiemogelijkheden, waaronder een spread van twee pagina’s in het programmamagazine en een festivalcommercial. Maar ook in de aankleding van het festival op locaties is een Premium Partner op een stijlvolle manier zichtbaar.

  Zie de Business Case BankGiroLoterij

  Hoofdpartners

  Openingsavond 29e editie van IDFA

  Hoge zichtbaarheid en selecte keuze uit een aantal exclusieve features tot het festival

  Een hoofdpartnerschap is een branche exclusief partnerschap. Een hoofdpartnerschap geeft recht op het gebruik van het beeldmerk IDFA en het adopteren van een speciaal (dag) programma tijdens IDFA. Een hoofdpartner wordt in alle festivaluitingen nadrukkelijk gecommuniceerd en ontvangt een uitgebreid pakket met advertenties en communicatiemogelijkheden.

  Partners

  NPO 2Doc - Primeurs

  Op maat gemaakt pakket van zichtbaarheid en tickets

  Een partner koppelt zich specifiek aan bepaalde deelprogramma’s van IDFA. Bijvoorbeeld aan het prestigieuze programma IDFA DocLab, een programma met innovatieve, interactieve documentaires. Of het programma Music Documentary, een ‘breed’ publieksprogramma met muziekdocumentaires en live muziekoptredens. Ook zijn er programma’s gericht op educatieve doelen voor scholieren en/of jongeren (talent). Zo kan een partnerschap specifieker worden ingevuld en gekoppeld aan de waarden van de partner.

  Een partner kan huidige klanten middels IDFA aan zich binden. Andersom kan een partner zijn naamsbekendheid vergroten door zich te laten zien aan het publiek van IDFA. Het festival heeft een groot pakket aan media en middelen, zoals de website en de IDFA-app, een programmamagazine en een catalogus. In de zalen kan een partner zijn zichtbaarheid vergroten door middel van zaaldia's en/of commercials. Een dergelijk communicatiepakket kan op maat worden samengesteld en ook specifiek worden gekoppeld aan bepaalde voorstellingen, zalen, programma’s of thema’s.

  Zie Business Case VICE

  Facilitair partnerschap

  IDFA DocLab

  Ondersteun het festival met goederen of diensten en ontvang een aantrekkelijk pakket aan zichtbaarheid en tickets

  Het facilitair partnerschap is gericht op bedrijven die hun zichtbaarheid willen vergroten en het festival ondersteunen door middel van goederen of diensten. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van filmtechniek, de database, car service of VR/AR equipment voor het interactieve programmaonderdeel IDFA DocLab. Als leverancier van IDFA is je bedrijf zichtbaar op het festival en ontvang je vrijkaarten.

  Club IDFA

  Club IDFA Diner

  Club IDFA is de businessclub van het festival en biedt je bedrijf de mogelijkheid om het filmfestival in te zetten bij imago-ondersteunende activiteiten en relatiemarketing. Ondertussen lever je een onmisbaar aandeel aan 's werelds grootste documentairefestival.

  Je geniet van exclusieve privileges tijdens het festival en door het jaar heen van inspirerende netwerkbijeenkomsten en specials, waar Club IDFA-leden elkaar ontmoeten en genieten van bijzondere documentaires. Vanaf € 5.000,- per jaar kan je organisatie lid van Club IDFA worden.

  Lees alles over Club IDFA

  Social Events

  Wil je meer dan 3.000 filmprofessional bereiken? Wil je een netwerkmogelijkheid faciliteren voor filmmakers en producenten op het festival? Maak dan gebruik van een van de vele Social Events tijdens IDFA. Zie het document hieronder voor prijzen en informatie over de verschillende mogelijkheden.

  Download document (PDF, Engelstalig)

  Contact

  Tijdens een persoonlijk gesprek nemen wij graag de mogelijkheden met je door. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Martijn van Dijk martijnvd@idfa.nl. Ook te bereiken op 020-6273329.