De Animatiebus

  Stop-the-motion met de Animatiebus!

  Animated documentary workshop

  Voor wie: bovenbouw PO en alle klassen en niveaus VO
  Uitvoering: op school
  Duur: 2 x blokuur
  Prijs: afhankelijk van het aantal leerlingen op aanvraag

  Opzet

  In deze workshop maak je een korte documentairefilm in de stopmotion animatietechniek. De eerste les wordt besteed aan de inhoud van het verhaal, die indien gewenst kan aansluiten op een lopend thema. In de tweede les gaan we animeren, en nemen we de voice-over op. We werken met iPads van de Animatiebus of van school. De lessen worden begeleid door een lesbrief met tips & tricks voor het maken van een goede korte animatiefilm.

  Leerdoelen

  Er wordt op een creatieve en actieve manier naar de omgeving gekeken. We onderzoeken en brainstormen samen hoe je tot de essentie van een goed (beeld)verhaal kan komen. We doen dit door te kijken naar voorbeelden uit geanimeerde documentaires, maar vooral door zo snel mogelijk samen aan de slag te gaan met een storyboard en het maken van beeldelementen. Met relatief eenvoudige middelen maken we in groepjes overtuigende en persoonlijke films, tijdens het filmen heeft iedereen een duidelijke rol.

  Het voorbereiden van de stijlelementen van de animatie is een creatief proces; we werken met lijm, papier, en stiften. Ook de communicatieve vaardigheden worden aangesproken in de samenwerking ten behoeve van de uiteindelijke vorm en uitvoering van de animatiefilm.

  Bekijk resultaten

  Interesse en/of vragen? Mail ons educatie@idfa.nl