ZappDoc LAB

  Getalenteerde makers krijgen de kans om onder professionele begeleiding jeuddocumentaire-content te ontwikkelen.

  ZappDoc LAB is een op maat gemaakt traject voor makers die een documentairefilm, (web)serie en of podcast voor de jeugd (8-12 jaar) willen ontwikkelen met nieuwe verhalen en verschillende perspectieven.

  Programma

  In het ZappDoc LAB worden makers begeleid in het ontwikkelen van een filmplan. Onder leiding van een workshopbegeleider worden  gezamenlijk de plannen besproken, ter inspiratie verschillende gastsprekers uitgenodigd en krijgen de filmmakers de mogelijkheid hun filmplan te pitchen aan een panel van kinderen.

  Makers en plannen worden voorafgaand aan de workshop gekoppeld aan de deelnemende omroepen en eventuele producenten. In het traject zijn er drie plenaire kerndagen en daarnaast werken zij gezamenlijk in eigen tijd door aan de ontwikkeling van het project en de opdrachten die bij de kerndagen worden gegeven onder begeleiding van een mentor.

  Deelnemers

  Dit zijn ze dan: de deelnemers van ZappDoc LAB 2020. Deze jonge makers ontwikkelen een jeugddocumentaireproject onder begeleiding van een omroep.

  Almicheal Fraay
  Type project: documentaire
  Omroep: Human

  Eefje Vaghi
  Type project: docuserie
  Omroep: EO/IKONdocs

  Juul Op den Kamp
  Type project: docuserie
  Omroep: KRO-NCRV

  Nina Karim van Oort
  Type project: documentaire of docuserie
  Omroep: AVROTROS

  Roziena Salihu
  Type project: documentaire
  Omroep: VPRO

  Sara de Monchy
  Type project: podcast
  Omroep: NTR

  ZappDoc LAB is een samenwerking tussen het NPO-fonds, Cinekid en IDFA en maakt deel uit van IDFA's talentontwikkelingsprogramma dat wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe Media, Dioraphte, VEVAM, Videoland en NPO-fonds.