
Sketchbooks
Schetsboeken vol collages waren Jonathan Harris' ideeënreservoir totdat er eentje werd gestolen en hij besloot enkel nog in computercode te werken.
Meer infoJonathan Harris (Shelburne, Vermont, 1979) beweegt zich vrij tussen klassieke media als fotografie, schilderkunst, performance art en design, maar is vooral bekend als internetkunstenaar.
Zo produceerde hij verschillende belangrijke werken, die inmiddels als klassiekers worden gezien in het genre van de internetkunst. Harris studeerde computerwetenschappen op Princeton University en interactieve kunst aan het Italiaanse Fabrica. Zijn werken waren onder meer te zien in Centre Pompidou, op Sundance New Frontier en zijn opgenomen in de vaste collectie van MoMa in New York. Het World Economic Forum maakte hem in 2009 lid van het Forum van Young Global Leaders. In 2013 won hij de IDFA DocLab Award voor Digital Storytelling voor I Love Your Work. IDFA presenteerde in 2017 ’s werelds eerste retrospectief van Harris' oeuvre. Hij presenteerde ook zijn Top 10 en gaf een Master Talk.
Schetsboeken vol collages waren Jonathan Harris' ideeënreservoir totdat er eentje werd gestolen en hij besloot enkel nog in computercode te werken.
Meer infoDe 86.800 meest voorkomende Engelse woorden staan gerangschikt naar gebruik. Dat 'the' bovenaan staat is voorspelbaar, maar de rest zegt veel over ons taalgebruik.
Meer infoEen database van vele miljoenen menselijke gevoelens, die weergeven wat er omgaat op onze blogs, in onze harten en in onze gedachten.
Meer infoIn 3214 foto's die op verschillende manieren te rangschikken zijn, vertelt Jonathan Harris over zijn ervaring met de walvisjacht van de Iñupiat in Alaska.
Meer infoOp zijn dertigste verjaardag begint Jonathan Harris aan een dagelijks ritueel: elk etmaal zet hij één foto online, vergezeld van tekst.
Meer infoEen open online platform dat uit het leven gegrepen verhalen in fotografie, tekst en audio presenteert.
Meer infoNegen vrouwen in de lesbische porno-industrie geven in deze webdocumentaire naast hun lichaam ook hun gedachtewereld bloot voor de camera. Of toch niet?
Meer infoBig data vormt het technologische wondermiddel van de vroege eenentwintigste eeuw. Dit manifest viert de verworvenheden, maar vergeet ook de schaduwzijden niet.
Meer infoInteractieve collage van een eindeloze stroom videofragmenten, berichten en ander visueel rumoer illustreert de jachtigheid en onrust die internet beheerst.
Meer info