Filmmaker Talk: Patricio Guzmán

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  IDFA's hoofdgast van 2019, de Chileense filmmaker Patricio Guzmán, komt in deze Filmmaker Talk uitgebreid aan het woord over zijn kijk op documentairemaken. We bekijken fragmenten uit Guzmáns werk en uit zijn Top 10 van favoriete films, die hij speciaal voor IDFA samenstelde. Jij kunt bij de Filmmaker Talk van deze bijzondere documentairemaker aanwezig zijn vanaf € 8,50!

  Patricio Guzmán is een van de weinige levende legendes van de documentairefilm; zijn oeuvre geldt al meer dan 50 jaar als enorm invloedrijk. Zijn vroege werk uit de jaren ’60 en ’70 - waaronder zijn debuut La tortura y otras formas de diálogo (1968), en in het bijzonder zijn beroemde trilogie La batalla de Chile (1974-1979) – werd een wereldwijd referentiekader bij het duiden van de gebeurtenissen omtrent de militaire staatsgreep van Pinochet. Tegelijkertijd staan deze films aan de wieg van een wereldwijde revolutionaire filmbeweging van “committed cinema”.

  In de afgelopen tien jaar maakte hij een gelauwerde trilogie – bestaande uit Nostalgia de la luz (2010), El botón de nácar (2015) en La Cordillera de los sueños (2019) – die op metaforische wijze het leed onder het regime van Pinochet in verband brengt met natuurverschijnselen. Deze laatste titel, in het Engels The Cordillera of Dreams, kun je voorafgaand aan de Filmmaker Talk zien in Tuschinski 1. Mis deze uitgebreide kennismaking met IDFA 2019's hoofdgast niet!

  Deel deze voorstelling

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen