DocLab: Opening Night

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  Met het programma DocLab: Domesticating Reality stelt IDFA dit jaar de vraag: hoe beïnvloedt technologie ons gedrag, onze perceptie van elkaar en de fysieke wereld om ons heen?

  Tijdens het festival worden in totaal zo’n 40 documentaire-ervaringen gepresenteerd: van videokunst tot virtual reality, en van interactieve installaties tot live performances. Denk aan koepelprojecties in het ARTIS-Planetarium, experimenten met kunstmatige intelligentie en een intieme éénpersoonswandeling door iemands woonhuis op een geheime locatie. De werken gebruiken bestaande en nieuwe technologieën om hedendaagse verhalen te vertellen, te spelen met ons besef van tijd en ruimte en de patronen van menselijk gedrag te ontrafelen. Onderwerpen die aan bod komen variëren van klimaatverandering en gentrificatie tot het post-menselijke lichaam, robots en online dating.

  Tijdens de feestelijke opening van het programma DocLab: Domesticating Reality zijn er korte introducties en kun je zo’n 30 interactieve documentaires en virtual reality installaties beleven in de expositieruimtes van DocLab’s nieuwe hoofdlocatie Tolhuistuin. Toegang op uitnodiging.

  Deel deze voorstelling

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen