DocLab: A Night at the Planetarium #3

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  De Franse muziekproducer Molécule, pionier van de “nomadische elektronische muziek”, maakte zijn meest recente album op Groenland. De nummers op –22.7°C bevatten natuurgeluiden zoals gierende wind, luid gekraak diep in het Arctische ijs en het knerpen van sneeuw. Het fysieke van Molécule’s muziek komt nergens zo goed tot zijn recht als in deze unieke, immersieve totaalervaring onder het koepelscherm van het ARTIS-Planetarium. Het landschap waarnaar we luisteren is als een levend organisme dat je meeneemt naar verschillende niveaus, van diep onder het ijs tot aan het door Noorderlicht aangeraakte hemelgewelf.

  Tijdens deze derde DocLab-avond in het planetarium, presenteren we ook Ayahuasca: Kosmik Journey Dome Experience. Oorspronkelijk ontwikkeld als een virtualreality-ervaring (ook te bezoeken, in Eye), beleef je het Ayahuascaritueel zoals de Shipibo-sjamanen dat uitvoeren. Zo is dit VR-project een eerbetoon aan een andere technologie, een die 4.000 jaar oud is.

  Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 8,50.

  Het ARTIS-Planetarium is één van de nieuwe locaties van IDFA DocLab, dat dit jaar verder plaatsvindt in o.a. de Tolhuistuin (hoofdlocatie en doorlopende expositie), Compagnietheater (DocLab Interactive Conference) en Lil A'dam CS (VR Cinema).

  Programma

  -22.7°C. The Full Dome Experience

  • België, Canada, Frankrijk
  • 2019
  • 40 min
  • DocLab Domesticating Reality, IDFA DocLab Spotlight

  Hoe klinkt Groenland bij temperaturen ver onder nul? Muzikant Molécule ging op jacht met zijn microfoon en vertaalde de omgeving in een zinderende elektronische muziekfilm, tijdens IDFA eenmalig te ervaren als koepelvoorstelling in het ARTIS-Planetarium.  Lees meer

  Ayahuasca: Kosmik Journey Dome Experience

  • Jan Kounen
  • Frankrijk, Luxemburg
  • 2019
  • 18 min
  • DocLab Domesticating Reality, IDFA DocLab Spotlight

  Een verkenning van de mogelijkheden om in een 360-graden koepelprojectie een ervaring te creëren die onze waarneming van de werkelijkheid verandert. Ayahuasca – Kosmik Journey volgt de ceremonie uitgevoerd door Shipibo-sjamanen. Lees meer

  Deel deze voorstelling

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen