DocLab: Exhibition

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen

  Welke invloed heeft technologie op hoe we de werkelijkheid waarnemen? Hoe vormt het onze lichamen en de plekken waar we ons bevinden? Hoe verandert het menselijk gedrag of de manier waarop we verhalen vertellen? Als onderdeel van het themaprogramma Domesticating Reality onderzoekt de DocLab Exhibition dit jaar de aard van de fysieke ruimte in het digitale tijdperk. Open van 22 november tot en met 1 december.

  Er zijn dit jaar meer dan dertig immersieve kunstwerken, virtualreality-ervaringen en AI-experimenten te zien op de nieuwe (hoofd)locatie Tolhuistuin. Met nieuw werk van Vincent Morisset, Sanne De Wilde, Ali Eslami, Tabitha Rezaire, Hsin-Chien Huang, Moniker en een serie videoinstallaties van Forensic Architecture als onderdeel van IDFA’s focusprogramma It Still Hurts. Bezoek ook het immersieve theaterexperiment Artificial: Room One van Ontroerend Goed (alleen van 23 tot en met 27 november) en de betoverende audiowandeling Only Expansion van Duncan Speakman.

  Toegang tot de DocLab Exhibition is gratis. Voor sommige projecten en voor de dagelijkse rondleiding kan je op locatie reserveren. Onze andere tentoonstellingen vind je op loopafstand van Tolhuistuin: in Eye kun je naar de immersieve Ayahuasca Exhibition (ticket vereist) en in Lil’ Amsterdam op Amsterdam Centraal vind je de pop-up tentoonstellingen (gratis) en DocLab: VR Cinema (ticket vereist).

  Deel deze voorstelling

  Artboard Copy 2 Created with Sketch. Delen