InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
IDFA Vondelpark
Call for memories

Call for memories

Deel je herinneringen over het Vondelparkpaviljoen met IDFA.

IDFA opent in maart 2024 officieel de deuren van een eigen huis voor documentaire in het Vondelparkpaviljoen. Dit gebouw maakt al 150 jaar onderdeel uit van het DNA van Amsterdam en herbergt talloze historische en persoonlijke herinneringen. Herinneringen die niet alleen in officiële archieven verborgen zijn, maar juist ook bij mensen thuis op zolder, in persoonlijke fotoalbums of als herinnering. IDFA is op zoek naar dit collectieve geheugen!

Met deze verhalen en herinneringen willen we het verleden in verbinding brengen met onze gedeelde toekomst. IDFA maakt immers, net als het gebouw, deel uit van de culturele geschiedenis van Amsterdam.

Vondelparkpaviljoen

Deel je herinnering!

Heb je een foto? Een video? Een oude film? Een audio-opname? Een kunstwerk? Een herinnering die je op wil schrijven? Of iets anders dat is gemaakt in of rond het Vondelparkpaviljoen? Tijdens de opening willen we de vele herinneringen in al hun diversiteit vieren in een tentoonstelling.

Hoe kan ik mijn herinnering delen?

Deel je herinnering uiterlijk 12 oktober via dit formulier op een van de volgende manieren:

  • Geschreven verhaal (max 1 pagina)
  • Foto’s of screenshots
  • Video (niet het bestand, maar via een streaming link)
  • Omschrijving van analoog audiovisueel materiaal

Wat doet IDFA met mijn herinnering?

IDFA zal een aantal kunstenaars uitnodigen om deze verhalen te presenteren en zo de rijkdom van de herinneringen te laten zien. Als je herinnering wordt opgenomen, neemt het IDFA-team contact met je op en ontvang je een uitnodiging voor de tentoonstelling.