Scorsese's 2e Bob Dylan-documentaire op IDFA Special

  Dit evenement is helaas UITVERKOCHT - Op dinsdag 11 juni in Tuschinski schijnt Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese nieuw licht op de legendarische muzikant, met een kijkje achter de schermen bij Dylan's freewheeling '75/'76-tour door Amerika in roerige tijden. De film - deels documentaire, deels concertfilm, deels koortsdroom – is een Netflix-productie en op 11 juni eenmalig in Amsterdam op het grote doek te zien in Tuschinski, tegelijk met 39 andere steden. Een wereldwijde avant-première voor een wel heel speciale IDFA Special. Koop nu je tickets.

  Update: Deze voorstelling is UITVERKOCHT

  (Nieuwe) Vrienden van IDFA die aan de gratis ticket-actie hebben meegedaan ontvangen in de week van 20 mei het ticket in hun mailbox. Er is nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar voor wie zich als nieuwe Vriend aanmeldt en voor Vrienden die nieuwe Vrienden werven.

  Over de film

  In het najaar van 1975 en voorjaar van 1976 toerde Bob Dylan door heel Amerika, met een imposante groep muzikanten en kunstenaars in zijn kielzog. Hij nam niet alleen mensen met wie hij al langer samenwerkte op sleeptour, zoals folkzangeres Joan Baez en dichter Allen Ginsberg, maar ook muzikanten als Roger McGuinn. De Rolling Thunder Revue, heette de tour langs relatief kleine zalen in relatief kleine steden. De gelukkigen die een kaartje konden bemachtigen werden getrakteerd op energieke liveshows, waarin Dylan experimenteerde met de songs die zijn beroemde album Desire zouden gaan vormen.

  In deze nieuwe documentaire wordt de tour geportretteerd door de legendarische filmmaker Martin Scorsese, die eerder al de befaamde docu No Direction Home over Dylan maakte. De wervelende concertbeelden worden niet alleen afgewisseld met nieuwe interviews met Dylan en andere betrokkenen, maar ook met nieuwsbeelden die het roerige Amerika van die jaren tonen, en meer parels uit het archief. Het resultaat is deels concertfilm, deels documentaire en deels koortsdroom.

  Inleiding door Lucky Fonz III

  De film wordt ingeleid door Lucky Fonz III. Bob Dylan is al jaren een grote inspiratiebron voor de singer-songwriter. Hij studeerde zelfs af op Dylan's teksten, en was het er dan ook helemaal mee eens dat zijn idool in 2016 een Nobelprijs voor de literatuur won. Voorafgaand aan de vertoning vertelt Lucky Fonz III over zijn interesse in het werk van Dylan.

  Programma

  • Datum: Dinsdag 11 juni
  • Locatie: Pathé Tuschinski (Reguliersbreestraat 26, Amsterdam)
  • Inloop: 18.30 uur
  • Start: 18.45 uur

  Hoe kom je er?: Tuschinski is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of met openbaar vervoer: tram 4, 9, 16, 24. Mocht je met de auto komen dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt: Parkeergarage The Bank (Amstelstraat 12), Parkeergarage Stopera (Waterlooplein 28), Parkeergarage Apcoa Prins en Keizer (Prinsengracht 927).

  Toegankelijkheid: Met de rolstoel bereik je zaal 1 in Pathé Tuschinski via de lift in het naastgelegen Pathé Arthouse (adres Reguliersbreestraat 34). Een invalidentoilet is aanwezig. Ringleiding voor slechthorenden aanwezig. Er is één invalideparkeerplaats op de Reguliersdwarsstraat. Lees meer over IDFA en toegankelijkheid.

  Koop nu tickets voor de IDFA Special op 11 juni 2019

  IDFA Special: Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese op dinsdag 11 juni 2019

  ticket.svg Created with Sketch. KopenLaden...

  Vrienden van IDFA

  Word nu Vriend en krijg een gratis kaart voor de IDFA Special! Ben je al Vriend van IDFA? Maak iemand anders ook Vriend en krijg allebei een gratis kaartje. Laat ons weten wie je hebt aangemeld door een mail te sturen naar vriend@idfa.nl. Vrienden kunnen kaarten kopen tegen het speciale Vriendentarief van €8,50.

  Word nu Vriend van IDFA