Bekijk IDFA-films op We Make The City (17-23 juni)

  We Make The City, het festival dat steden beter wil maken, vertoont vier speciaal door IDFA uitgekozen documentaires over stadse problemen én hun oplossingen. Bekijk het programma en koop je kaartjes voor de films in Studio/K, tijdens het festival van 17 t/m 23 juni.

  Programma & kaartverkoop

  Dinsdag 18 juni - 19.00 uur - Central Airport THF

  Tempelhof is een iconisch vliegveld in Berlijn en sinds 2015 een noodopvang voor vluchtelingen. In de immense hangars gaat het leven ondanks alles gewoon door. Meer info & tickets.

  Woensdag 19 juni - 19.00 uur - Diagnosis

  Desoriënterende stadsbeelden worden afgewisseld met therapiesessies waarin via associatie diepe herinneringen en emoties naar boven komen. Welk dier is de stad? Meer info & tickets.

  Donderdag 20 juni - 19.00 uur - Good Neighbours

  Twee Rotterdamse buurvrouwen voeren een gemeentelijk onderzoek uit onder eenzame ouderen. Hun vragenlijsten doeken ze al snel op: ze ondernemen liever actie. Meer info & tickets.

  Vrijdag 21 juni - 16.30 uur - By Then & Scenes From a Dry City

  In By Then zien we taxichauffeur Kofi zijn veelal vaste klanten navigeren door een veranderend Parijs, terwijl de autoradio verslag doet van de nieuwe Franse realiteit.
  De nijpende watercrisis in Kaapstad illustreert de verschillen binnen de Zuid-Afrikaanse samenleving in de prachtige én urgente korte film Scenes from a Dry City. Meer info & tickets.

  Alle films zijn Engels ondertiteld.

  Over We Make The City

  Om steden leefbaarder, rechtvaardiger, duurzamer, klimaatbestendiger, bereikbaarder en veiliger te maken, nodigt We Make The City iedereen uit om mee te doen en mee te maken. Patta’s, brogues, blauwboorden, activisten, hackers, stuurlui aan wal, kapiteins, minderheden, meerderheden, overheden, onderheden; iedereen. Samen maken we de stad van de toekomst.

  Lees meer op de website van We Make the City en bestel je kaartjes via de links hierboven.

  Toegankelijkheid: De films worden vertoond in Studio/K aan het Timorplein 62 in Amsterdam. Studio/K is toegankelijk voor rolstoelen. De filmzalen zijn met een lift bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is er één invalidetoilet op de eerste verdieping. Er is een aantal invalideparkeerplaatsen voor de ingang, maar die kun je niet reserveren. Lees meer over IDFA en toegankelijkheid.