IDFA pleit voor jeugddocumentaires en filmeducatie

  Op 20 november gaat het grootste documentaire filmfestival ter wereld weer van start. Twaalf dagen lang worden zo’n driehonderd zorgvuldig geselecteerde documentaires vertoond in diverse theaters in Amsterdam. De jonge (of toekomstige) documentaireliefhebber wordt hierbij niet vergeten; IDFA maakt zich hard voor de jeugddocumentaire, en neemt de leiding op het gebied van filmeducatie met documentaires.

  IDFA Competition for Kids & Docs
  Om de productie van jeugddocumentaires te stimuleren en te belonen, heeft IDFA een internationale competitie voor documentaires gericht op kinderen tussen negen en twaalf jaar. De gloednieuwe selectie, bestaande uit twaalf titels geproduceerd in onder andere Iran, Nederland, Duitsland en Finland. Bekijk hier de selectie van IDFA 2019

  IDFA Junior
  Op zondag 24 november nodigen we het jonge festivalpubliek uit om in de centrale OBA in Amsterdam het IDFA-gevoel te komen ervaren. IDFA Junior is een dag vol klassiekers, splinternieuwe jeugddocumentaires en een spannend randprogramma voor onze jongste bezoekers. We vertonen onder andere JovannaForFuture, waarin een jonge wereldverbeteraar laat zien hoe het is om in een aardehuis te wonen en wekelijks te staken voor het klimaat. De film maakt ook deel uit van de selectie voor de IDFA Competition for Kids & Docs. Dus: wil je naar IDFA met je kleinzoon, neefje of buurmeisje? Bestel nu je tickets!

  Filmeducatie

  Schoolvoorstellingen
  Op elke doordeweekse ochtend tijdens het festival kunnen docenten met hun klas een programma bezoeken dat speciaal voor hen is samengesteld. Dit jaar vertonen we voor primair onderwijs onder andere een klassieker van meesterfilmmaker Johan van der Keuken, en organiseren we een mbo-special met een verdiepingsprogramma voor studenten Zorg & Welzijn. Lees meer en kijk gratis maar liefst drie documentaires.

  Kinderrechtendag
  Op 20 november viert IDFA samen met EOdocs Mensjesrechten en Movies Matter het 30-jarig bestaan van het Internationale Kinderrechtenverdrag. Net als voorgaande jaren nemen rond de driehonderd leerlingen met stemkastjes deel aan een speciale kinderrechtenquiz, en mogen ze vragen stellen aan filmmakers en hoofdpersonen. Gratis kijktip: Onder mijn huid, vertoond tijdens de vorige editie van de Kinderrechtendag.

  Wil je als persrelatie een schoolvoorstelling of de Kinderrechtendag bijwonen tijdens IDFA 2019? Dat kan. Neem contact op met Stephanie Luka (stephanie@idfa.nl).

  IDFA presenteert: selectie voor schoolvoorstellingen 2019

  • Onderwijs
  • 25 juni 2019
  • De redactie

  IDFA Competition for Kids & Docs

  • 9 oktober 2019

  Docschool Online

   Kinderrechtendag