IDFA x Melkweg Best of Music 2019

    Samen met de Melkweg zetten we ons al tijden in om de beste verhalen over muziek te vertellen. En daarom kun je op zondag 19 januari in de Cinema van de Melkweg nog één keer naar de drie beste muziekdocumentaires van IDFA 2019, plus een vertoning van D.A. Pennebakers klassieker Monterey Pop.

    Zo kun je naar All I Can Say: met unieke beelden van Shannon Hoon, voorman van Blind Melon, die in 1995 aan een overdosis drugs op 28-jarige leeftijd overleed en naast zijn vriendin en hun pasgeboren dochtertje ook een enorme hoeveelheid videomateriaal achterliet. Ook is er het dynamische Once Aurora, een portret van de Noorse zangeres en songwriter Aurora Aksnes die in korte tijd veranderde van een meisje in een klein stadje op het Noorse platteland tot popidool met fans over de hele wereld. Tot slot de heerlijke, energieke documentaire Inna de Yard: The Soul of Jamaica waarbij legendes van de Jamaicaanse reggae samenkomen om hun hits van weleer opnieuw op te nemen. Maar dan wel akoestisch, in de tuin van een prachtige villa en in samenwerking met de jongere garde.

    Als opener van deze bijzondere dag vertoont de Melkweg een vervolg op IDFA's retrospectief van de onlangs overleden D.A. Pennebaker met Monterey Pop.

    Meer info & tickets