IDFA Special: Bloody Nose, Empty Pockets (online evenement)

  Je kunt nu je ticket kopen of inloggen bij de allereerste online IDFA Special. Op 1 juli kijken we de film Bloody Nose, Empty Pockets, een van de documentairehits van Sundance en de Berlinale. De film wordt ingeleid door IDFA's artistiek directeur Orwa Nyrabia. Na afloop vindt er een gesprek plaats tussen filmjournalist Dana Linssen (o.a. NRC, De Filmkrant) en filmmakers Bill Ross en Turner Ross. Je kunt vragen stellen via de chatbox.
  Heb je al een ticket? Je krijgt dan op 1 juli vanaf 20:00 toegang tot de livestream via deze pagina. Log hieronder in met je MyIDFA-account.

  Koop een ticket voor dit evenement

  Dit is een live evenement dat online plaatsvindt. Deelname loopt via een speciale pagina op de website van IDFA. Na aanschaf van ticket krijg je toegang vanaf 30 minuten voor aanvang.

  July 1, 2020 — 6:30 PM — € 7,50 / € 6,00

  Online deelname
  Log in om ticket te kopen

  Bloody Nose, Empty Pockets

  Daglicht dringt zelden door in de Roaring 20s, en dat bepaalt een deel van de aantrekkingskracht van deze buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas. Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij. Roaring 20s sluit definitief de deuren, en Bloody Nose, Empty Pockets legt het laatste etmaal in zijn bestaan vast.

  De binnendruppelende gasten vormen een doorsnede van de samenleving: oud, jong, wit, zwart, vrouw, man – en alles daartussenin. Naarmate de avond vordert, de alcohol vloeit en de allerlaatste ronde nadert, komt het persoonlijke drama aan de oppervlakte. Verhalen van eenzaamheid, ontgoocheling en verlies, dronken verwijten en liefdesverklaringen getuigen van de troostrijke warmte binnen deze gelegenheidsfamilie van kroegtijgers en barkeepers.

  In hun ode aan de typisch Amerikaanse dive bar, die onverwacht nostalgische gevoelens oproept, hanteren de broers Bill en Turner Ross de stilistische kenmerken van cinéma vérité om een ervaring te verbeelden die tijd, plaats en werkelijkheid overstijgt.

  Programma

  • Woensdag 1 juli 2020
  • Online
  • Toegang vanaf 20:00
  • Start programma: 20:30
  • Ticket €7,50 | Vrienden/CJP tarief €6,-
  • Alleen beschikbaar in Nederland

  De film wordt ingeleid door IDFA-directeur Orwa Nyrabia. Na afloop vindt er een gesprek plaats tussen filmjournalist Dana Linssen (o.a. NRC, De Filmkrant) en filmmakers Bill Ross en Turner Ross. Je kunt vragen stellen via de chatbox. Het programma is geheel in het Engels.

  Praktische informatie

  Je ticket bestel je via de link bovenaan deze pagina. Log in met je MyIDFA account, of maak deze eerst aan.

  Op 1 juli krijg je via deze pagina vanaf 30 minuten voor aanvang toegang tot het event. Log eerst weer in met je MyIDFA-account.

  Let op: het programma is alleen te bekijken vanuit Nederland.

  Mede mogelijk gemaakt distributeur Piece of Magic Entertainment, die Bloody Nose Empty Pockets begin 2021 in de Nederlandse bioscopen uitbrengt.