InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Let’s Talk
Archief
Let’s Talk
IDFA 2019

Let’s Talk

Marianne Khoury
Egypte
2019
95 min
Wereldpremière
Festival history

In een intiem gesprek met haar dochter Sara, die ook films maakt, onderzoekt regisseur Marianne Khoury thema’s als moederschap, identiteit en afkomst. Ze brengt Sara in beeld in het verticale kader dat bij de iPhone-generatie hoort. Wanneer Sara voorstelt om de camera om te draaien, omdat de film vooral over Marianne gaat, verandert het kader naar het vertrouwde landscape-formaat.

De dialoog tussen moeder en dochter vormt de rode draad van een losjes en informeel samengesteld portret van vier generaties uit familie van de filmmaker, afkomstig uit de Levant. Sleutelfiguren zijn Iris, de moeder van Marianne, die door de buitenwereld werd gezien als een charismatische, mooie vrouw, maar ook aan een depressie leed, Marianne's grootmoeder, haar broers, een tante en ‘oom Joe’, de gevierde Egyptische regisseur Youssef Chahine.

Beelden uit het familiearchief en fragmenten uit de autobiografische speelfilms van Chahine completeren dit familieportret. Het resultaat is een intieme en persoonlijk film die tegelijk universele thema’s aansnijdt over knellende familiebanden, onvoorwaardelijke liefde en alle grijstinten daartussen.

Credits
Regisseur
Editing
  Perihan Mourad
  Perihan Mourad
Sound Design
  Rym Debbarh-Mounir
  Rym Debbarh-Mounir
Screening copy
  Pyramide International
  Pyramide International
World Sales
  Pyramide International
  Pyramide International

Video's

Images

0
1
2