InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Yours in Sisterhood
Over IDFA
Archief
Yours in Sisterhood
IDFA 2018

Yours in Sisterhood

Irene Lusztig
Verenigde Staten
2018
101 min
Ned. Première
Festival history

Het idee is simpel en krachtig: ergens in hedendaags Amerika leest een vrouw een veertig jaar oude brief aan het tijdschrift Ms. voor. Dit blad, opgericht in 1972, was het eerste feministische mainstream tijdschrift in de Verenigde Staten.

Filmmaker Irene Lusztig spitte het brievenarchief zorgvuldig door en zocht er passende brieflezers bij – schrijver en lezer hebben meer met elkaar gemeen dan alleen hun woonplaats. Een politieagent leest een brief voor van iemand die geen baan kon krijgen als agent of bewaker, alleen omdat ze vrouw was. Bij een benzinepomp krijgen de frustraties van een nooit serieus genomen garagist eindelijk een stem. Soms worden de brieven voorgelezen door de schrijfster van toen. Hoe kijken zij terug op de vrouwen die zij toen waren?

De lezers kijken recht in de camera, die altijd stil staat op een gazon, straat of stoep. Op de achtergrond gaat het leven gewoon door. Na afloop reageren ze op de brief. De verscheidenheid aan vrouwen, onderwerpen en meningen maakt van deze film een fascinerend onderzoek naar feminisme toen, nu en in de toekomst.

Credits
Regisseur
Geluid
  Anisa Hosseinezhad,
  Emily Chao,
  Deborah Libby,
  Francesca Enzler
  Anisa Hosseinezhad,
  Emily Chao,
  Deborah Libby,
  Francesca Enzler
Sound Design
  Maile Colbert
  Maile Colbert
Muziek
  Maile Colbert
  Maile Colbert
Screening copy
  Women Make Movies
  Women Make Movies

Video's

Images

0
1
2